L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 19/10/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 19/10/2016

19/10/2016 00:09:56
L'Informatiu 2 - 19/10/2016 L'Informatiu 2 - 19/10/2016
L'Informatiu 2 - 19/10/2016 00:09:56 19/10/2016
Sinopsis
  • Així ha replicat la presidenta de la cambra catalana a la querella contra ella que avui ha fet efectiva la Fiscalia Superior de Catalunya. Forcadell, que no es planteja ser inhabilitada, ha denunciat als passadissos del Parlament que la querella demostra que no hi ha separació de poders a l'estat i, davant les acusacions del fiscal, ha assegurat que va complir amb les seves funcions com a presidenta./ Als passadissos l'oposició ha valorat les conseqüències de la querella. El PP creu que Forcadell hauria de plegar si acaba anat a judici, una opinió que Ciutadans no comparteix. A la sessió de control, el president Puigdemont, per contra, ha lamentat que l'estat continui inisistint en la via judicial.
  • I avui el Parlament ha donat el primer pas per què s'anul·lin els judicis franquistes. Aquest era el moment en què la cambra aplaudia l'acord per inciar la tramitació per invalidar els consells de guerra i la reparació als familiars. És una iniciativa conjunta de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP i cap grup ha presentat esmenes a la totalitat. Els familiars demanen ara al govern espanyol que respecti la decisió de la cambra.
  • A l'Ajuntament de Barcelona, l'oposició municipal ha forçat al govern d'Ada Colau a restituir el nom de Joan Antoni Samaranch en una escultura exposada al pati de l'edifici de la Plaça Sant Jaume.
  • Com la Marta, milers de dones a Catalunya fan front cada dia al càncer de mama, el més freqüent entre les dones. Tot i els nous tractaments que milloren la supervivència de les pacients, continuen diagnosticant-se nous casos cada any. En el que portem de 2016, hi ha hagut més de 4.500 noves pacients a Catalunya. Avui, Dia Mundial de la malaltia, els experts insisteixen en la prevenció com a millor eina per combatre-la.
  • Pep Guardiola torna al Camp Nou al front del Manchester City per disputar-li al Barça de Luis Enrique el lideratge del seu grup de la Champions. L'extècnic blaugrana no dubta a qualificar el Barça com el millor del món i desmenteix que hagi trucat a cap jugador per fitxar-lo
  • Demà comença una nova edició del Festival de Jazz de Barcelona amb un cartell ple de grans noms... i una atenció especial a la música cubana. Però avui, per anar fent boca, ja podem assistir a l'estrena del documental sobre Ernesto Lecuona, un dels grans compositors i pianistes cubans del segle XX.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán