L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 30/06/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 30/06/2016

30/06/2016 00:10:06
L'Informatiu 2 - 30/06/2016 L'Informatiu 2 - 30/06/2016
L'Informatiu 2 - 30/06/2016 00:10:06 30/06/2016
Sinopsis
  • El complex d'oci de joc previst a Salou i Vila-seca canvia de cara i es fa més reduït. La Generalitat ha presentat avui el nou projecte per al complex turístic i recreatiu, pendent encara d'adjudicació definitiva, que preveu menys casinos. Des de Salou ens ho explica Miquel Bové./ Qui no canviat el seu rebuig a l'operació és la plataforma veïnal. Denuncia un mal ús dels terrenys i estudia la via judicial.
  • Mentrestant l'Agència Tributària ha publicat avui una nova llista de morosos. Inclou més de 4 MIL 700 persones jurídiques i societats que en conjunt deuen 15 MIL 700 milions a la hisenda pública. A la llista hi ha esportistes com Dani Alves o Dani Pedrosa. També clubs de futbòl, constructores com Sacyr o l'exbanquer Mario Conde entre molts d'altres. També hi figuren empreses catalanes com Fotoprix, Premsa Catalana i l'Hospital General
  • Per a la resta dels contribuents, avui és l'ultim dia per presentar la Declaració de la Renda. L'Agència Tributària tanca una campanya en què espera rebre prop de 20 mil declaracions. 3 de cada 4 a tornar, amb un total d'11 milions d'euros. Totes les declaracions que es presentin a partir de demà tindran una penalització econòmica.
  • El 97 per cent dels estudiants catalans han aprovat la selectivitat. La nota mitjana dels 27 mil alumnes que s'hi van presentar ha estat del 6,6. Pel que fa a la polèmica sobre la dificultat de l'exàmen d'economia i empresa, segons el consell interuniversitari, els resultats deixen clar...que no n'hi havia per tant: l'han aprovat el 57%./ Però aquesta és la cara de la selectivitat d'enguany. Patricia Torres, una estudiant de l'Institut Ponç d'ícar de Tarragona, que ha tret la nota més alta: un 9'8. Del total de Batxillerat s'ha endut el 10. La Patricia és també esportista. Campiona d'Espanya de judo en la seva categoria, diu que l'esport és una eina essencial en els seus estudis.
  • L'ajuntament de Barcelona intensifica les mesures contra el top manta però també diu que el fenòmen no s'acabarà de manera immediata.
  • A l'Auditori del Camp Nou, el president Josep Maria Bartomeu ha justificat el pacte sobre el cas Neymar amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, ha parlat del patrocini de la samarreta i ha confirmat el fitxatge del francès Umtiti per 25 milions d'euros
  • De la seva banda, a l'Espanyol, el propietari xinès Chen Yansheng presidirà aquets tarda una junta extraordinària que té previst aprovar una ampliació de capital de 150 milions d'euros.
  • 40 anys fa que va començar el Grec .... i avui arrenca una edició molt especial. El festival d'estiu de Barcelona torna als origens i recupera l'esperit reivindicatiu. El conflicte, el poder i la dona són els eixos principals. Fins el 31 de juliol, 141 propostes de Teatre, dansa, música i circ que aquesta tarda inaugura un concert gratuït de l'Orquestra Plateria
  • I mentrestant podem anar fent boca amb Kiko Veneno, que actua avui a Sant Cugat i demà al Vida Festival de Vilanova. El músic andalús presenta un nou disc doble per repassar els seus 40 anys de carrera.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán