L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 28/09/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 28/09/2016

28/09/2016 00:10:12
L'Informatiu 2 - 28/09/2016 L'Informatiu 2 - 28/09/2016
L'Informatiu 2 - 28/09/2016 00:10:12 28/09/2016
Sinopsis
  • A punt de que comenci el debat sobre la qüestió de confiança a Carles Puigdemont, que aquesta tarda es limitarà a la intervenció del president de la Generalitat. Puigdemont, que té assegurada la continuïtat en el càrrec gràcies al suport anunciat de la CUP, haurà de desvetllar quin camí pensa emprendre per culminar el procés independentista.
  • El president del Tribunal Superior de Catalunya, Jesús María Barrientos, ha declinat la medalla al mèrit policial que concedeix el Ministeri de l'Interior cada any.
  • És el moment de la detenció de dos integrants d'una perillosa cèl·lula jihadista que operava a Espanya i altres països europeus fent tasques de propaganda i captació de joves a través d'Internet. Un l'han detingut a Canovelles i l'altra a Barcelona.
  • L'operació de la Policia Nacional forma part d'una actuació conjunta a Espanya, Alemanya i Bèlgica , contra una cèl·lula que estava a l es ordres de l'autoproclamat 'Estat Islàmic i que, segons el ministeri suposava una amenaça greu i concreta per a la seguretat.
  • I els Mossos han desarticulat un grup organitzat molt especialitzat en rebentar caixes fortes amb mètodes sofisticats. Els tres detinguts , que ja son a la presó , robaven empreses immobiliàries. Un cop coneixien les mesures de seguretat tornaven en cap de setmana amb les eines adequades. Unes vegades feien un butrón, altres les obrien fonent el metall. El cervell era de Madrid i tenia una trentena d'antecedents per fets similars. Els imputen una desena de fets en els darrers 4 mesos arreu de Catalunya.
  • El Barça disputa avui a Monchengladbach el primer partit de Champions fora de casa i sense Leo Messi. Després de les golejades al Cèltic i a l'Sporting els de Luis Enrqiue volen continuar la bona ratxa a Alemanya, un país on no han aconseguit cap victòria en les darreres sis visites. Rebem la crònica d'en Jordi Jané.
  • El gènere musical s'instal·la aquests dies als escenaris barcelonins. A la cartellera coincideixen espactacles de Dagoll Dagom i de La Cubana. I ara s'afegeix el Teatre Nacional, que obre temporada amb la primera sarsuela escrita en català, el 1858, per Josep Anselm Clavé, fundador dels Cors Clavé.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán