L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 20/06/2016  | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 20/06/2016

20/06/2016 00:08:22
L'Informatiu 2 - 20/06/2016 L'Informatiu 2 - 20/06/2016
L'Informatiu 2 - 20/06/2016 00:08:22 20/06/2016
Sinopsis
  • Avui és el Dia Mundial de les Persones Refugiades, i amb aquest motiu es fan arreu del món mobilitzacions i actes de conscienciació sobre aquest drama. I és què l'ONU xifra en 65 milions els refugiats i desplaçats, una xifra que s'ha duplicat en els últims cinc anys i que ja s'ha convertit en la més alta des de la Segona Guerra Mundial. A Espanya n'han arribat 125 i s'en esperen 418 a partir de demà.. Les ONG's ens recorden que, a poc a poc, alguns refugiats intenten refer la seva vida.
  • Aglomeracions a primera hora del matí al metro de Barcelona. La nova jornada de vaga, coincidint amb un dilluns laborable, ha tornat a provocar congestions entre les 7 i les 9 del matí, sobretot a la Línia 5. I en algunes estacions han hagut de regular-ne l'accés./ Segons TMB, el número d'usuaris ha caigut un 25 per cent respecte una jornada normal, però tot i així molts es queixaven de les alteracions continuades al serevi. Les properes aturades seran des d'ara i fins les 6 de la tarda i de dos quarts de nou del vespre a dos quarts de nou de la nit
  • Arriba l'estiu i amb ell una de les seves conseqüències més molestes: el mosquit tigre. Barcelona desplega una nova campanya de control i aquests dies tècnics de Salut Pública inspeccionen engornals per comprovar si hi ha larves.
  • Al marge de la campanya electoral, que ja encara el tram final, la CUP torna a centrar avui l'atenció política. Aquest vespre es reuneix el Secretariat Nacional de la formació, després que divendres dimitissin en bloc sis dels seus 15 membres. Avui hem sentit a dos d'ells, Roger Castellanos i Tomàs Sayes. Demanen una renovació urgent del partit per enfortir-lo i proposen que les que les decisions es consensuïn abans d'arribar a les assemblees.
  • Operació antidopatge aquest matí en un hotel de Sabadell. En aquest establiment s'hi allotgen diversos atletes internacionals, sobretot africans, que feien una estada d'estiu. L'operació ha començat a quarts de nou del matí i s'ha saldat amb la detenció de dues persones acusades de subministrar substàncies dopants als atletes. Es tracta de l'entrenador somali, Jamal Aden i d'un fisioterapeuta. Sis metges de la Federació també s'hi han desplaçat per fer proves a una vintena d'atletes.
  • Barça Lassa i Reial Madrid de bàsquet disputen aquest vespre el tercer partit del play off final de la lliga al que arriben empatats a una victòria. Si us agrada l'emoció, ho podreu segui a partir de les vuit pel canal TeleDeporte.
  • Els fans de NEIL YOUNG han hagut d'esperar 7 anys per tornar-lo a veure en directe. Uns anys, però, que no han restat gens la seva vitalitat i el seu compromís de denúncia.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán