L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 20/07/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 20/07/2016

20/07/2016 00:06:10
L'Informatiu 2 - 20/07/2016 L'Informatiu 2 - 20/07/2016
L'Informatiu 2 - 20/07/2016 00:06:10 20/07/2016
Sinopsis
  • A aquesta hora estem pendents de l'evolució dels incendis encara actius en algunes comarques de l'interior. El més gran, a Vallbona de les Monges, a l'Urgell, ja està estabilitzat des d'aquest matí després de cremar prop de 800 hectàrees. És el foc més greu que ha afectat Catalunya en les últimes 24 hores. La consellera d'Agricultura apunta que l'origen és una revifada d'un incendi de la nit de Sant Joan, i demana molta prudència davant la punta de calor prevista per avui.
  • El risc d'incendi és especialment elevat avui i per això s'ha activat l'alerta 3, la màxima, del pla Alfa en 17 municipis catalans del Bages, l'Anoia i el Baix Llobregat. Un dels espais on s'ha prohibit l'accés als excursionistes és el parc natural del massís de Montserrat.
  • Continua l'embolic sobre les conclusions de la comissió del procés constituent aprovades ahir al Parlament. Avui la Mesa ha optat per NO incloure-les a l'odre del dia del pròxim ple per a l'aprovació definitiva. S'ha limitat a prendre'n nota.
  • També córre el calendari per a la investidura del president del govern espanyol.
  • La jutgessa ha denegat a l'Ajuntament de Barcelona el permís per entrar al Centre d'Internament d'Extrangers de Zona Franca. Considera que darrera la petició municipal s'amaga un conflicte de competències entre el consistori, que creu que el CIE necessita llicència, i l'Administració de l'Estat, que al·lega que a aquest tipus d'instal·lació no li calen. La magistrada veu dubtes sobre la competència de l'Ajuntament per ordenar-ne el tancament i li retreu que en 10 anys no n'hagi demanat, com fa ara, la llicència d'hosteleria.
  • La pretemporada del Barça ha engegat avui amb el primer entrenament sota les ordres de Luis Enrique....amb només nou jugadors del primer equip. Aquesta tarda s'hi podrien incorporarTello i Montoya.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán