L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 16/09/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 16/09/2016

16/09/2016 00:09:59
L'Informatiu 2 - 16/09/2016 L'Informatiu 2 - 16/09/2016
L'Informatiu 2 - 16/09/2016 00:09:59 16/09/2016
Sinopsis
  • Jornada de dol a Esplugues de Llobregat pel nou crim de violència masclista que ha sacsejat la ciutat. L'ajuntament ha fet aquest migdia un minut de silenci i ha suspès tots els actes de la festa major que comença avui. Els Mossos d'Esquadra han detingut el presumpte autor de l'homicidi d'una dona, que va morir apunyalada a casa seva anit. Es tractaria del quart cas d'assassinat masclista enguany a Catalunya.
  • I una agressió sexual és el que ha denunciat avui públicament la regidora de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona, Maria Rovira. A Rovira, que ha rebut el suport de tots els grups polítics, un home la va assaltar de nit, enmig del carrer, quan tornava cap a casa al barri de Gràcia. La regidora cupaire explicat que aquest tipus d'agressions s'han d'explicar per ajudar altres dones víctimes i demana que els col·lectius feministes puguin actuar més.
  • A l'Ajuntament de Barcelona creix la polèmica pel desnonament de Sants que Colau va criticar per la presència dels antiavalots dels Mossos. Ada Colau, que governa en minoria, ha vist avui com tota l'oposició li demana ara que comparegui per explicar perquè el consistori no es va aconseguir evitar que el desnonament es produís.
  • La presidenta del Parlament, diputats de diferents partits polítics sobiranistes i una vintena d'entitats han donat suport aquest matí als càrrecs electes investigats pel 9N, entre ells Francesc Homs. En un acte al davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, han denunciat la judicialització de la política, apel·lant directament a l'Estat i a la fiscalia.
  • Les entitats independentistes demanen que l'estat que reconsideri les seves accions i que aposti pel diàleg enlloc de per la confrontació. Dilluns Francesc Homs ha de comparèixer al Tribunal Suprem per la consulta del 9N i la interlocutòria del jutge que deixa Mas, Ortega i Rigau a les portes del judici oral... Mentre la oposició insisteix en que tot plegat és conseqüència d'incomplir la llei, el govern denuncia la judicialització de la política.
  • Núria Parlón i Miquel Iceta es disputaran el lideratge del PSC a les primàries que se celebraran d'aquí a un mes. Aquesta tarda, Iceta presenta la seva candidatura, després que hagin fracassat els intents per aconseguir una proposta conjunta. Parlón es proposa com a primera secretària i ofereix a Iceta la presidència del partit i del grup parlamentari. Iceta no tanca la porta a un acord ...però després de les votacions.
  • El Barça farà aquesta tarda l'últim entrenament abans de viatjar a Madrid, per enfrontar-se demà al Leganés, en un horari -la una del migdia- que obliga a variar totes les rutines. A la ciutat madrilenya es preparen per una jornada històrica, ja que serà la primera visita del Barça a la lliga de Primera./ I l'Espanyol rebrà diumenge a Cornellà al Reial madrid. Els pericos veuen el duel contra els blancs com el punt d'inflexió després d'un irregular inici de Lliga
  • Avui surt el nou i esperat disc de Gossos, un dels referents de l'anomenat rock català. És el tretzè disc de la banda de Manresa i el seu títol ZÈNIT dóna idea de que el plantegen com la culminació d'una llarga i canviant trajectòria musical..
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán