L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 15/07/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 15/07/2016

15/07/2016 00:06:13
L'Informatiu 2 - 15/07/2016 L'Informatiu 2 - 15/07/2016
L'Informatiu 2 - 15/07/2016 00:06:13 15/07/2016
Sinopsis
  • Dol i consternació també a Catalunya per l'atemptat de Niça, que anit va causar una carnisseria, amb almenys 84 persones mortes quan un camió de gran tonatge els va atropellar indiscriminadament.
  • La ciutat francesa continua en estat de xoc . El president Hollande, que s'hi ha traslladat aquest matí, ha anunciat l'ampliació de l'estat d'emergència. I la policia ha identificat l'autor de la massacre: un francès d'origen tunisià sense antecedents terroristes. Entre els ferits, una vintena es troben en estat crític i als hospitals hi ha uns 50 nens ingressats.
  • I aquest són els minuts de silenci que s'han fet aquest migdia davant les institucions catalanes. A la plaça Sant Jaume, amb el cònsol general de França./ Missatges oficials, també de condemna i solidaritat, per part dels governs espanyol i català.
  • L'alerta antiterrorista a Espanya es manté en el nivell 4 sobre 5, que es va fixar el juny de l'any passat, segons han acordat aquest matí a Madrid els experts policials. / Paral·lelament a Catalunya s'ha reunit el gabinet de coordinació antiterrorista, presidit per Carles Puigdemont.
  • Aquesta major vigilància ja es pot comprovar a La Jonquera i a altres passos fronterers, on des de primera hora les policies espanyola i francesa./ Més vigilància també a l'aeroport de Barcelona-El Prat, coincidint amb uns dies de més trànsit aeri per l'operació sortida de vacances de canvi de quinzena. S'han vist més agents, alguns armats, i també amb gossos per revisar maletes i papereres. Dels 4 vols previstos avui que anaven o venien de Niça, el primer la meitat del passatge no l'ha agafat i el que venia de la ciutat francesa ha arribat amb retard.
  • La tragèdia de Niça també ha planat avui al Camp Nou.....durant la presentació del defensa francès Samuel Umtiti, el tercer jugador que el Barça presenta per A la temporada vinent. Aquest matí ha passat la revisió mèdica i després ha firmat el contracte pels propers 5 anys. Abans de la presentació s'ha fet un minut de silènci en record per les victímes de l'atemptat d'ahir a Niça. I les primeres paraules del jugador també han estat per mostrar el seu condol.
  • I l'estrena d'Umtiti a la Lliga podria ser contra el Betis, al camp Nou. Serà l'arrencada del campionat i disputarà el 20 o el 21 d'agost. A la primera jornada també s'enfrontaran l'Espanyol i el Sevilla a la capital andalusa. El Reial Madrid debutarà a Anoeta davant la Reial Societat. El primer clàssic Barça-Madrid es jugarà al Camp Nou el 4 desembre i a la segona volta el 23 d'abril al Bernabéu. El derbi barceloní entre blaugranes i pericos també té dates: 18 de desembre i 30 d'abril.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán