L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 11/02/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 11/02/2016

11/02/2016 00:10:00
L'Informatiu 2 - 11/02/2016 L'Informatiu 2 - 11/02/2016
L'Informatiu 2 - 11/02/2016 00:10:00 11/02/2016
Sinopsis
  • La direcció de l'escola Maristes Sants-Les Corts de Barcelona ha parlat avui per primera vegada de l'escàndol de pederàstia. Han reconegut que els Mossos d'Esquadra els han demanat informació de quatre exprofessors i un monitor de menjador, relacionats tots ells amb els presumptes casos d'abusos sexuals. El centre assegura que va aplicar el seu propi protocòl perquè no coneixien el del departament./ Mentrestant, aquest matí, el pare d'una de les víctimes, i que ha destapat el cas, ha presentat als jutjats un recurs contra la llibertat provisional de Benítez. El pare diu que també estudien presentar una demanda contra l'escola per ocultació dels fets.
  • Tres hores i mitja ha durat la declaració a l'Audiència Nacional de Jordi Pujol Ferrusola. El primogènit de l'expresident ha deixat el seu pare al marge de la gestió financera, que segons ell, va permetre incrementar el llegat de l'avi. A Madrid ho ha seguit la Isabel Palacios.
  • Aquí, al Parlament, el nou conseller de salut, Toni Comín, ha comparegut avui per presentar el full de ruta del seu departament. El conseller ha assegurat que la nova llei de Salut i Social que preparen serà el procés constituent en matèria de sanitat. Entre les prioritats del seu mandat, hi ha reduïr les llistes d'espera, que es faran públiques perquè les puguin consultar els ciutadans. També es revisaran i reduiran les derivacions dels pacients a centres privats. Comín ha assegurat que s'auditaran aquestes transferències i els convenis amb centres privats.
  • Continua el debat sobre el futur de Barcelona World, també al sí de govern i al grup de Junts pel sí. La proposta de Junqueras d'estendre una consulta a tot Catalunya no convenç al territori. A l'oposició, mentre el PSC i Catalunya Sí que es Pot demanen més concreció, el PP i Ciutadans denuncien que tot plegat farà fugir els inversors./ I a Barcelona, l'ajuntament ha presentat la nova orientació pel centre del Born que vol que amplii el relat històric més enllà de les restes del 1714 i que sigui el més independent possible. Els responsables han explicat que continuaran amb la línia natural de recerca que aporta el jaciment, però, creuen que cal anar més enllà, per exemple, en la història de la destrucció. El nom canviarà i es dirà El Born, centre de Cultura i Memòria.
  • L'endemà de la presentació del model ATECA, el primer tot camí de SEAT dissenyat i desenvolupat íntegrament a la planta de Martorell, l'Informatiu ha entrevistat en exclusiva el nou president de la companyia. Luca de Meo ha explicat que l'ATECA és un dels 4 nous models que SEAT presentarà en només 2 anys. Admet que el dieselgate ha fet mal i ha anunciat que les revisions dels vehicles amb el motor manipulat començaran al març.
  • I aquest que veureu és l'exemplar de cap d'olla que han trobat a la platja de Sant Salvador del Vendrell
  • Un empat a un va ser suficient perquè el Barça certifiqués anit la condició de finalista de la Copa del Rei./ El botí afegit: un nou rècord d'imbatibilitat.
  • Mica en mica els de MALDITA NEREA s'han anat fent un lloc en el panorama musical espanyol amb cançons encomanadisses d'un pop sense complicacions.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán