L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 05/02/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 05/02/2016

05/02/2016 00:09:56
L'Informatiu 2 - 05/02/2016 L'Informatiu 2 - 05/02/2016
L'Informatiu 2 - 05/02/2016 00:09:56 05/02/2016
Sinopsis
  • El Consell de Ministres ha fet el que ja va avançar ahir el president en funcions... recurs al TC contra la conselleria d'exteriors de la Generalitat. En demana trambé expressament la suspensió. I ho argumenta perquè tant el nom com les funcions són competència de l'estat.
  • Romeva ha replicat que el govern català continuarà fent política exterior malgrat el recurs al TC. El conseller s'ha mostrat molt tranquil, ja que l'acció de la Generalitat , diu, està emparada per la llei i té legitimitat democràtica.
  • Després de retreure ahir a Rajoy que no li consultés la decisió sobre el recurs, Pedro Sánchez ha assegurat avui el el Govern fa bé en portar al TC els nous passos que està fent la Generalitat per avançar cap a la independència. Sánchez ha insistit que la solució al conflicte amb catalunya ha sde passar pel diàleg i l'entesa amb la Generalitat. El líder del PSOE s'ha reunit avui amb Pablo Iglesias i ha assegurat que no li fa por formar un govern amb Podemos.
  • Barcelona, primera reunió de treball aquest matí de l'alcaldesa de Barcelona i el president de la Generalitat. Una reunió d'entesa en la que han evitat temes polèmics com el referendum o la negativa de l'ajuntament de Barcelona a incorporar-se a l'AMI. Han acordat cofinançar l'arrivada del metro la Zona Franca i el barri de la Marina. I també la unió del tranvia. El traçat el decidirà l'Ajuntament basant-se en un estudi que ja ha encarregat.
  • I primera reunió també entre el conseller de Territori, Josep Rull, i la ministra de Foment, Ana Pastor, aquest migdia a Madrid. Sobre la taula diversos temes, entre els més destacats: reduir l'elevada accidentalitat de dues carreteres nacionals com són la 240 i la 340, la millora dels accessos ferroviaris als ports de Barcelona i Tarragona i, sobretot, la millora del Servei de Rodalies. A la sortida, el conseller ha preferit comparèixer fora del Ministeri.
  • Són les paraules del pare que ha destapat els presumptes abusos sexuals d'un professor a diversos alumnes de l'escola Maristes Sants-Les Corts de Barcelona. La Fiscalia provincial de Barcelona ha emés un comunicat en que confirma que va rebre la denúncia de l'escola l'any 2011 i va obrir diligències, però puntualitza que va arxivar el cas atés que ni la família ni l'escola van voler tirar endavant la denúncia.
  • La dona embarassada contagiada de Zika és a casa seva després de ser examinada.
  • El Sevilla es perfila coma rival del Barça a la final de la Copa del Rei./ Els blaugrana tenen avui descans i demà prepararan el partit de lliga de diumenge al migdia al camp del Llevant.
  • Sau va ser una referència absoluta del rock català... i encara ho és, com ho demostra la banda
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán