L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 01/12/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 01/12/2016

01/12/2016 00:10:05
L'Informatiu 2 - 01/12/2016 L'Informatiu 2 - 01/12/2016
L'Informatiu 2 - 01/12/2016 00:10:05 01/12/2016
Sinopsis
  • D'aquí a mitja hora comença a Madrid la reunió amb les comunitats autònomes per fixar l'objectiu del dèficit que hauran de complir al 2017. Un límit que, segons va avançar el ministre Montoro, podria estar en el 0,6% del PIB. En declaracions a TVE, Oriol Junqueras, confirma que participarà a la trobada, conscient que el límit que es fixarà està lluny del que voldria Catalunya./ Hores abans, davant la comissió constitucional del Congrés, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha reiterat la disposició del Govern a tenir més diàleg amb les autonomies reforçant les conferències sectorials, com ara la Conferència de Presidents./ Les paraules de la vicepresidenta no han convençut a l'oposició, que no es creu les crides al diàleg del govern. Els partits independentistes, ERC i PDECAT, atrubueixen al govern la persecució judicial i l'ofec econòmic de catalunya. El Comú Podem retreu a l'executiu que no afronti la realitat plurinacional. Mentre que el PSOE insta a buscar solucions que no augmentin el xoc de trens amb Catalunya, diu. Ciutadans ha apostat per la reforma constitucional.
  • Tensió aquest matí a les portes de Ciutat de la Justícia, on s'havia de celebrar el judici per coaccions lleus contra el regidor de la CUP a Barcelona, Josep Garganté. Per una banda, els partidaris del regidor i, per l'altra, representants de la Guàrdia Urbana, que s'han enfrontat amb crits i empentes./ Això abans de l'inici del judici contra el regidor del que només s'han fet les qüestions prèvies. I és que el metge al que suposadament va coacionar per canviar un informe mèdic a favor d'un manter, no ha volgut tirar endavant la denúncia. En no haver acusació , el judici s'ha acabat amb l'absolució de Garganté, que ha denunciat el que qualifica com un muntatge policial./ Al març, el facultatiu va atendre un manter ferit. En aquest video, s'escolta a Garganté demanar-li que faci constar que l'ha empès un policia però el metge es nega perquè el manter li hauria dit que va caure sol. Avui ha mantingut la versió però NO que volgués denunciar
  • Catalunya se suma avui a la conmemoració del Dia Mundial contra la Sida. Ho ha fet desde primera hora del matí... És el tapís memorial que s'he desplegat a l'ajuntament de Barcelona. Enguany amb el lema "aixequem les mans per la prevenció del VIH". Per segon any consecutiu, els actes han vingut marcats pel debat sobre la necessitat de que es permeti ja l'administració de la píndola preventiva PREP
  • Després de la jornada de Copa, Barça i Madrid han començat aquest matí a preparar el partit de dissabte. Luis Enrique ha recuperat Piqué i Jordi Alba, que han tornat a entrenar-se amb el grup després de les molèsties que van patir a Anoeta. Iniesta també sembla a punt per ajudar Messi, Suárez i Neymar contra els blancs. Ni ells ni la majoria de titulars van jugar el partit contra l'Hèrcules, que va acabar amb un trist empat./ Una situació que va evitar el Madrid, amb una nova golejada a la Cultural Leonesa, que ja havia encaixat 7 gols a l'anada.
  • Després de sorprendre aquest estiu al Festival Grec, la cantant britànica ALA.NI torna a Barcelona per interpretar les cançons del seu disc "You & I". I ho fa amb una proposta insòlita que uneix la seva música amb la gastronomia de la mà del xef Albert Ventura. Primer el sopar i després l'actuació.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán