L'Informatiu: L'Informatiu - 26/01/16 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 26/01/16

26/01/2016 00:27:39
L'Informatiu - 26/01/16 L'Informatiu - 26/01/16
L'Informatiu - 26/01/16 00:27:39 26/01/2016
Sinopsis

Els catalans només reciclem 1 de cada 5 dels nostres telèfons mòbils. De fet es calcula que cada any tirem a la brossa o guardem al calaix 3 milions i mig d'aparells. Avui, és el dia mundial del reciclatge de mòbils i els experts ens recorden que un 90 per cent dels components d'un terminal són reciclables i altament contaminants si no se segueixen els procediments necessaris a les plantes especialitzades. Els ecologistes ens demanen més esforç i allargar la vida que donem a cada telèfon que actualment no arriba als 2 anys de mitjana.

El rei començarà demà la ronda de contactes amb el líders polítics que allargarà fins dimarts vinent. Així Rajoy i Sánchez tindran temps per buscar nous suports. Rajoy vol començar a treballar amb Albert Rivera i Sánchez està a l'expectativa del Comitè Federal del PSOE on els barons fixaran la seva posició sobre un pacte amb Podemos.

Avui us explicarem el projecte que desenvolupa la UOC per facilitar que els alumnes d'estudis a distància puguin també fer els exàmens des de casa. Es tracta d'un sistema que permet identificar la identitat de la persona que s'examina, gràcies a la veu, la cara o, fins i tot, la velocitat a la que tecleja la persona que està fent l'examen.

També ens endinsarem a La Masia, el laboratori dels germans Roca on s'investiguen els nous sabors i les noves tècniques que apliquen al seu restaurant. La més recent, una placa d'inducció que ajuda a cuinar a baixa temperatura als domicilis particulars i que acaben de patentar.

El Barça té els dubtes d'Iniesta, Arda i Busquets per a la tornada dels quarts de final de la Copa contra l'Athletic de Bilbao. Tots tres tenen febre i Luis Enrique decidirà demà mateix si els fa jugar. L'asturià, que no se'n refia dels bascos, veu més clara la renovació de Neymar.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán