L'Informatiu: L'informatiu - 12/02/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu - 12/02/2016

12/02/2016 00:27:58
L'informatiu - 12/02/2016 L'informatiu - 12/02/2016
L'informatiu - 12/02/2016 00:27:58 12/02/2016
Sinopsis

LA LÍNIA 9 ARRIBA A EL PRAT: D'AQUÍ A UNA HORA ENTRA EN SERVEI AMB UN BITLLET QUE COSTA 4,5 EUROS
S'obre al públic el nou tram de la Línia 9 del metro, que uneix les estacions de Zona Universitària i la Terminal 1 de l'Aeroport del Prat. Una infraestructura llargament esperada, projectada fa prop de 20 anys i amb un cost de gairebé 3 mil milions d'euros. El nou trajecte dura 32 minuts, amb una freqüència de pas de set minuts. El bitllet costa 4 euros i mig, i no s'hi pot validar la T-10, el títol més utilitzat.
A la inauguració hi ha hagut felicitacions, però també retrets i reivindicacions. El president de la Generalitat ha acusat l'estat d'haver dimitit de les seves responsabilitats en les inversions en infraestructures a Catalunya. Ho ha dit en presència, precisament, del secretari d'estat d'infraestructures, i aquest comentari ha provocat que el líder del PP Català hagi abandonat l'acte.

MESURES CAUTELARS: EL JUTGE DE LA MATA RETIRA EL PASSAPORT A JORDI PUJOL FERRUSOLA
Jordi Pujol Ferrusola no podrà sortir a l'estranger sense autorització i haurà de presentar-se cada setmana al jutjat. Són les mesures cautelars que ha ordenat el jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, hores després d'escoltar la seva declaració. De la Mata diu en el seu escrit que ordena aquestes mesures per evitar que Pujol Ferrusola oculti més diners a l'estranger.

ABUSOS SEXUALS: EL TSJC ACUSA ELS MARISTES DE NEGAR-SE A DONAR INFORMACIÓ
En l'escàndol pels presumptes abusos sexuals a l'escola dels Maristes Sants-Les Corts, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acusa l'escola d'haver-se negat a donar informació en una investigació sobre Joaquín Benítez, un dels professors denunciats. L'escola també va apartar ahir del càrrec el sotsdirector del centre, un altre dels 5 sospitosos de presumptes abusos sexuals.

INTERVENCIÓ PIONERA: L'HOSPITAL TRUETA DE GIRONA EXTREU LA LARINGE A UNA PACIENT PER VIA BUCAL
A l'Informatiu d'avui coneixem la Flora, que aviat podrà tornar a menjar i parlar.
Li han extirpat la laringe a l'hospital Trueta de Girona, amb una tècnica pionera a Catalunya que només s'ha fet servir tres vegades a tot el món. Utilitza els orificis naturals, en aquest cas la boca, i tecnologia 3D, això permet una recuperació molt més ràpida.

FINAL INÈDITA: EL BARÇA I EL SEVILLA ES JUGARAN LA COPA DEL REI EN UN ESTADI ENCARA PER DECIDIR
El Sevilla serà el rival del Barça a la final de la Copa del Rei que es disputarà el 21 de maig en un estadi encara per decidir. L'equip andalús va patir per eliminar el Celta tot i el 4 a zero de l'anada. Els gallecs es van avançar per dos a zero, però els homes d'Unai Emery van reaccionar a temps i van empatar a dos.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán