L'Informatiu: L' Informatiu Cap de Setmana - 15/04/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L' Informatiu Cap de Setmana - 15/04/2018

15/04/2018 00:27:48
L' Informatiu Cap de Setmana - 15/04/2018 L' Informatiu Cap de Setmana - 15/04/2018
L' Informatiu Cap de Setmana - 15/04/2018 00:27:48 15/04/2018
Sinopsis

Desenes de milers de persones, 315 mil segons la Guàrdia Urbana, es manifesten des d'aquest migdia a Barcelona per exigir la llibertat dels líders independentistes empresonats i contra el que consideren retrocès de la democràcia. Una mobilització que per primer cop, des de l'aplicació del 155, ha comptat amb partits polítics, sindicats i entitats socials, veïnals i culturals amb l'objectiu -asseguren- d'acabar amb la política de blocs i construir ponts i noves confluències. L'ha convocada la plataforma de recent creació Espai Democràcia i Convivència.

La participació dels sindicats majoritaris, CCOO i UGT, ha estat criticada pel PP i Ciutadans i també ha obert ferides en el sí de les centrals sindicals. Els seus líders han reclamat la formació de nou govern a Catalunya.

A la manifestació els partits independentistes i els comuns han defensat la transversalitat del moviment. BETA i reclamen que s'aturi el que qualifiquen de repressió de l'estat contra l'independentisme. El President del Parlament ha insisteix en fer un front comú, també polític, on no hi pot faltar -diu- cap demòcrata.

Pepe Rubianes ja té carrer a Barcelona: és a la Barceloneta, un barri molt estimat pel còmic i actor galaico-català mort fa 9 anys. La placa amb el nom de Rubianes substitueix des d'avui la de l'Almirall Cervera. L'acte l'ha presidit l'alcaldessa Colau i ha comptat amb l'actuació de Joan Manuel Serrat, entre d'altres.

Últimes hores del Saló del Còmic després de 4 dies d'activitats i exposicions al voltant d'aquest gènere. En aquesta 36 ena edició s'ha potenciat el pes dels autors i els clàssics de la literatura universal com García Lorca.

Als esports, el Barça té el campionat de lliga a només set punts després de guanyar al València 2 a 1. Una victòria on va ser fonamental Coutinho, donant l'assistència en ambdós gols. A la primera part va anotar Luis Suàrez, i a la represa, Umitiva fer el segon. Triomf i nou rècord, 39 partits invictes a la lliga del conjunt blaugrana.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán