L'Informatiu: L' Informatiu Cap de Setmana - 14/04/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L' Informatiu Cap de Setmana - 14/04/2018

14/04/2018 00:28:00
L' Informatiu Cap de Setmana - 14/04/2018 L' Informatiu Cap de Setmana - 14/04/2018
L' Informatiu Cap de Setmana - 14/04/2018 00:28:00 14/04/2018
Sinopsis

Milers de persones es tornen a mullar per les pensions i protagonitzen manifestacions a Barcelona i arreu del territori en reivindicació de pensions dignes i que es garanteixi el sistema públic de pensions. La mobilització de Barcelona, amb dues mil persones, ha començat a la Plaça Urquinaona i ha baixat per Via Laietana fins a Correus, de seguida hi anirem en directe.

Un 14 d'abril del 2018 en què ens hem llevat amb la notícia del bombardeig de Síria per part dels Estats Units amb el suport del Regne Unit i França. Un bombardeig sel.lectiu -diuen- per evitar l'ús d'armes químiques per part del règim de Bashar-al-Assad. Els aliats asseguren que hauria fet ús d'aquestes armes prohibides en una cinquentena d'ocasions, l'última en l'atac de fa una setmana on haurien mort una seixentena de sirians...Rússia ja ha dit que hi haurà conseqüències. A Casa Nostra la comunitat siriana està consternada.

Continua el desembassament de pantans de 1.700 metres cúbics d'aigua per segon per evitar el desbordament de l'Ebre al seu pas per Catalunya, que podria produïr-se dimarts. El riu ja s'ha desbordat a Navarra i a Tortosa s'ha endut l'embarcador en una de les crescudes més importants dels últims anys.

Més de 18 mil aspirants a mestre s'examinen avui en una convocatòria d'oposicions molt esperada: feia 7 anys que no n'hi havia. Hi ha dues mil places en joc entre primària i secundària. Per primer cop les proves inclouen unn cas pràctic, tot i molts opositors les consideren obsoletes.

Als esports, un cop fora de la Champions, el Barça torna avui a la lliga. Els blaugrana, sense el lesionat Rakitic, reben a un quart de cinc al València i, una victòria avui, seria el millor antídot per oblidar la patacada de Roma. No serà, però, un partit gens fàcil. El València és tercer a la classificació i duu dos mesos sense perdre.

 

 

 

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán