L'Informatiu: L'Informatiu - 28/07/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 28/07/2016

28/07/2016 00:30:58
L'Informatiu - 28/07/2016 L'Informatiu - 28/07/2016
L'Informatiu - 28/07/2016 00:30:58 28/07/2016
Sinopsis
  • 24 h després que el Parlament hagi avalat la via unilateral per aconseguir la independència, s'està a l'espera de les conseqüències judicials. El Govern ja ha anunciat que demà ho portarà al constitucional. L'oposició exigeix que hi hagi conseqüències i demanen celeritat
  • És el moment en què Miguel Ángel Gimeno és nomenat nou Director de l'Oficina Antifrau. Amb la seva elecció, l'Oficina tanca una etapa, la dirigida per Daniel de Alfonso, cessat tot just fa un mes al filtrar-se les seves converses amb el ministre de l'Interior
  • El Rei tanca avui la seva ronda de consultes amb els partits polítics per proposar un candidat a president. Aquesta tarda rebrà Mariano Rajoy... al matí, s'ha reunit amb Rivera, Iglesias i Sánchez... De moment, tots mantenen posicions i això, ara per ara, fa molt difícil un acord.
  • El que encara està per decidir és si el Partit demòcrata, l'antiga Convergència, tindrà grup parlamentari al Congrés. Demà presentaran l'argumentació jurídica per la qual creuen que hi tenen dret, tal i com els ha demanat la mesa. Francesc Homs està convençut que els hi correspon
  • De fet, Catalunya és la comunitat on més s'ha reduït l'atur tant en el segon trimestre com en l'últim any.
  • L'antic canòdrom de Barcelona torna a reinventar-se, ara en un gran centre d'innovació de la indústria dels drons.
  • Matí complicat a l'AP-7 amb cues de més de 17 quilòmetres. L'incendi d'un camió ha obligat a tallar dos carrils durant més de dues hores a l'altura de Sant Cugat del Vallès en direcció a Tarragona.
  • Els Mossos d'Esquadra han detingut set venedors del top manta en un pis de l'Eixample de Barcelona per un delicte contra la propietat industrial.
  • L'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona fa marxa enrera i no retirarà una escultura que el Comitè Olímpic Internacional va regalar a la ciutat, tal i com havia dit a l'últim ple.
  • Avui és el dia mundial de l'Hepatitis, una malaltia que en el seu tipus C, una de les més greus, afecta a unes 500 mil persones a Espanya.
  • Piqué s'ha sumat al grup de jugadors que han avançat les seves vacances i avui s'ha entrenat al costat de Busquets i Mascherano./ L'Espanyol juga avui el segon partit de la gira holandesa. Ho farà davant un club modest: l'Almere City./ El Reial Madrid no se'n va sortir en el primer amistós de pretemporada./ Aquest migdia el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, ha acomiadat el gruix d'esportistes que viatjaran a Rio per competir en els Jocs./ Diumenge farà cap a Río de Janeiro la selecció espanyola de bàsquet.
  • Les bruixes de Salem, d'Arthur Miller, va inaugurar el festival Grec el primer de juliol. Ara, aquesta edició ja ha acabat i el balanç és positiu. S'han programat més espectacles per a celebrar el 40è aniversari./ Gloria Gaynor, la diva de la música disco, va actuar anit a Barcelona després de 9 anys. Ho va fer a la sala Barts. Hem pogut parlar amb ella i hem comprovat que el pas dels anys no han minvat, ni de lluny, la seva força.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán