L'Informatiu: L'Informatiu - 28/04/16 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 28/04/16

28/04/2016 00:27:24
L'Informatiu - 28/04/16 L'Informatiu - 28/04/16
L'Informatiu - 28/04/16 00:27:24 28/04/2016
Sinopsis


A aquesta hora segueixen reunits al Palau de la Moncloa la vicepresidenta en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, i el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, amb l'objectiu de desbloquejar alguns dels temes pendents entre les dues administracions que el president Puigdemont va fer arribar a Rajoy. Una trobada marcada per les ultimes lleis que els dos executius han portat al Constitucional i pels acords assolits en algunes matèries per evitar la judicialització de la política.

Carme Chacón no repetirà com a cap de llista del PSC per Barcelona a les eleccions del 26 de juny.  Diu que la decisió és fruit d'una llarga reflexió i que es deu a  motius polítics, tot i que no ha volgut precisar més. La mà dreta de Sánchez, Meritxell Batet, estudia si ocupa el lloc de Chacón.

L'atur ha baixat a Catalunya en el primer trimestre. Les dades de l'Enquesta de Població Activa indiquen que la xifra d'aturats s'ha reduït en 8.600 persones i ara el total se situa en 660.000, un 17,42 per cent de la població activa. Una tendència contraria a la del conjunta d'Espanya on l'atur ha pujat en 11.900 persones i el total es queda en els 4 milions 790 mil. Tot i això , és l'increment més petit en un primer trimestre dels últims 7 anys.

Joaquín Benítez, el professor dels maristes Sants-Les Corts acusat de diversos casos d'abusos sexuals a menors, ha tornat a declarar avui com investigat davant el jutge. És el principal sospitós en un cas que va destapar el pare d'una de les víctimes, i que va revelar l'existència de 43 denúncies per abusos continuats en el temps contra una dotzena de docents dels maristes.

El president del Barça Josep Maria Bartomeu es mostra satisfet amb la temporada de l'equip de Luis Enrique i assegura que si guanya la Lliga i la Copa seria perfecte. Bartomeu també treu pit per la gestió de la seva junta directiva en un acte amb els socis més veterans.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán