L'Informatiu: L'informatiu 2 - 03/09/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu 2 - 03/09/2015

02/09/2015 00:07:34
L'informatiu 2 - 03/09/2015 L'informatiu 2 - 03/09/2015
L'informatiu 2 - 03/09/2015 00:07:34 02/09/2015
Sinopsis

 

A aquesta hora màxima expetació al Parlament on en una mitja hora començarà la compareixença d'Artur Mas en la que haurà de donar explicacions dels dubtes sobre el finançament de Convergència. El 3 per cent serà el gran protagonista d'una compareixença que estava prevista per explciar l'avançament electoral.

REFORMA TC

L'OPOSICIÓ PRESENTA UN ESCRIT PER DEMANAR AL PRESIDENT DEL CONGRÉS QUE NO ES TRAMITI PER VIA URGENT

Polèmica encara per la reforma del Tribunal constitucional que el PP vol fer de forma urgent. El president Mas va titllar-la ahir d'esperpèntica. Pel govern, però, enforteix l'estat de dret.

L'oposició no està a favor del contingut d ela reforma, però tampoc de la forma. Per això avui han signat un escrit promogut pel Grup Socialista que demana al president del Congrés que rectifiqui i no la  tramiti per la via d'urgència. Acusen Posada d'excedir-se en el seu àmbit d'actuacions i d'incomplir el Reglament del Congrés.

L'atur registrat ha pujat al mes d'agost

 A Catalunya hi ha a dia d'avui 506.000 persones inscrites al Servei d'Ocupació 4.500 més que al mes de juliol. Tot i així, el nombre de desocupats s'ha reduït en un 11,42% en relació amb l'agost del 2014, el que es tradueix en uns 65.000 aturats menys. 

A Espanya, l'atur també ha pujat aquest agost en 21.600 persones, i es situa en 4 milions 67MIL persones, un 8,1% menys que fa un any. Els sectors de la contstrucció, la indústria i els serveis són els que més han patit aquesta baixada de les contractaccions, que en la majoria de casos s'atribueix a l'aturada de l'activitat per les vacances. 

Estem en dies d'examens de recuperació als instituts i a les universitats han començat avui les proves de selectivitat que es fan al setembre. Enguaany  s'han matriculat 5.600 alumnes. I el 25 de setembre ja tindràn el resultat tot i que molts hauràn d'esperar al curs vinent per estudiar el que volen ja que en molts graus no queden places.

La "Vuelta" viu hores d'ara la seva etapa reina, integrament a Principat d'Andorra.

El traçat, dissenyat pel català Joaquim 'Purito' Rodríguez, consta de 4 ports de primera categoria i un de categoria especial, amb final a Cortals d'Encamp, i amb un recorregut total de 138 quilmetres. Ara mateix, a falta d'uns 65 quilometres, el pilot va agrupat amb els favorits. 

BARÇA 

LUIS ENRIQUE, A LA TROBADA D'ENTRENADORS DE LA CHAMPIONS, GRAN ABSENT A L'ENTRENAMENT BLAUGRANA

Luis Enrique ha estat el gran absent a l'entrenament a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. ¿W2 131 ]] C2.5 G 0 [[

*cg infor09

BARÇA 

LUIS ENRIQUE, A LA TROBADA D'ENTRENADORS DE LA 

CHAMPIONS, GRAN ABSENT A L'ENTRENAMENT BLAUGRANA

El tècnic blaugrana participa en la tradicional trobada d'entrenadors dels equips que competeixen a la LLiga de Campions abans de l'inici de la competició.

Els set del primer equip sense compromisos internacionals, Bravo, Masip, Sergi Roberto, Mathieu, Aleix Vidal, Sandro i Luis Suarez tornaran a entrenar-se demà. 

ESPANYOL 

PLA B DE SERGIO QUE CANVIA UNA SESSIÓ PER UN TORNEIG DE PÀDEL PER FER GRUP

 l'Espanyol tenia previst entrenar-se a la Ciutat Esportiva Dani Jarque però la pluja ha fet que hi hagués canvi de plans. Els jugadors han gaudit, i de valent, del pla alternatiu proposat per Sergio González.

 Ha tocat exhibició de facultats en un improvisat torneig de pàdel. Burgui i Gerard Moreno han demostrat que la seva compenetració va més enllà de la gespa dels estadis de futbol. 

Foto de familia per immortalitzar el moment en un Espanyol que té pendent que Abraham faci net de les molèsties als isquiotibials de la cama esquerra. 

NOVA TEMPORADA DEL GRUP FOCUS

ES PODRÀ VEURE "CESAR I CLEOPATRA" AMB ANGELA MOLINA O EL "MARITS I MULLERS" DE WOODY ALLEN DIRIGIT PER RIGOLA

Avui han presentat la nova programació dels teatres del Grup Focus... BETA i aquesta és la foto de família amb els actors i directors que passaran pel Romea, el Goya, la villaroel i el condal... La primera que podem veure serà "Caiguts del cel" de Sergi Belbel amb l'Emma Vilasarau i Jordi Bosch... I tornen: "La plaça del diamant", "Els veíns de dalt" de Cesc Gay o Josep Maria Po amb "Sócrates"... En total, 45 produccions. 

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán