L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 17/07/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 17/07/2015

17/07/2015 00:05:42
L'Informatiu 2 - 17/07/2015 L'Informatiu 2 - 17/07/2015
L'Informatiu 2 - 17/07/2015 00:05:42 17/07/2015
Sinopsis
  • A migdia es produia una de les imatges del dia. El rei Felip VI rebent Artur Mas a la Sarsuela en la  primera visita oficial des que el Rei va ser proclamat fa poc més d'un any. Felip VI tenia un posat seriós i Artur Mas feia servir un to més distès... "Vinc en to de pau" és el què ha dit Mas als periodistes, tot esperant al rei. Aquesta és una de les audiències que Felip sisè ofereix a tots els presidents autonòmics. El president català hi ha anat amb la seva proposta de convertir les eleccions autonòmiques en plebiscitàries després d'aconseguir tancar una llista amb ERC i les entitats independentistes.
  • Doncs l'acord es presentarà finalment dilluns. Avui els que en formen part han insistit que volen que la llista sigui transversal dins l'independentisme i que aglutini pensamnets diferents. Com a mostra d'això, avui s'ha conegut que el número 6 podria ser per Eduardo Reyes, de l'associació independentista de castellanoparlants. El que en serà el número 1, Raül Romeva, ha reconegut que el procés genera incerteses però que ningú no pot afirmar que Europa no reconegui una Catalunya independent. I sobre si la llei serà un condicionant, tant el conseller Homs com el republicà Junqueras han anteposat la voluntat dels catalans./ La resposta del govern l'ha donada la vicepresidenta Sáenz de Santamaria, que ha recordat que ningú està per sobre de la llei  i que el govern impugnarà qualsevol iniciativa que estigui fora de la Constitució.
  • De la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona diu ara que es replantejarà anar a la manifestació de l'11 de setembre si la Diada s'organitza per recolzar una candidatura concreta, referint-se a la llista independentista./ Per cert, que avui s'ha confirmat que Iniciativa i Podemos aniran junts també a les eleccions generals.  Es diran "Podem- Catalunya, sí que espot" i formaran grup parlamentari al Congrés si obtenen els diputats necessaris. L'acord inclou la defensa del dret a decidir i el reconeixement de Catalunya com a subjecte polític sobirà. 
  • Al Parlament, tots els grups excepte el de CIU, veuen irregularitats en els negocis i l'origen de la fortuna de la familia de Jordi Pujol. És la conclusió principal de la comissió sobre el frau i la ocrrupció fiscal, que avui ha votat els dictamens de cada grup.  La majoria dls grups s'han votat mútuament les seves propostes, com ara que s'aixequi el secret bancari sobre els comptes de la familia de l'expresident. El dictament final serà votat pel Ple la setmana que ve.
  • És l'alerta que es fa des de Salut per evitar els accidents i les morts a les platges i les piscines catalanes. Una mortalitat que ha augmentat un 19 per cent coincidint amb les calorades de les últimes setmanes. Tot i que no vinculen directament cap mort a les altes temperatures, sí que han augmentat entre els col·lectius més vulnerables: avis, nens i malalts amb patologies prèvies. 
  • El Cristian podrà anar a la universitat el curs vinent. L'estudiant del Vendrell va denunciar fa uns dies que no podia anar a estudiar a Barcelona perquè no podia pujar al tren amb cadira de rodes. Fer una rampa a l'estació del Vendrell no serà possible perquè està en un revolt, però l'ajuntament li posarà un transport fins a l'estació de Sant Vicenç de Calders, on la Generalitat s'ha compromés a posar-li combois adaptats als seus horaris.
  • I a Barcelona, el govern municipal introduirà, d'acord amb el PSC i ERC, canvis en l'ordenança de terrasses que ha generat conflictes i protestes entre els restauradors. 
  • I mentre al Camp Nou ja tot és punt per què més de 109.000 socis escullin demà el futur president del Barça...  a l'Espanyol Kiko Casilla s'ha acomidat aquest migdia. El porter d'Alcover ja és nou jugador del Reial Madrid per les pròximes 5 temporades. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán