L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 23/06/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 23/06/2015

23/06/2015 00:09:27
L'Informatiu 2 - 23/06/2015 L'Informatiu 2 - 23/06/2015
L'Informatiu 2 - 23/06/2015 00:09:27 23/06/2015
Sinopsis
  • Neus Munté, la nova vicepresidenta i portaveu del govern català s'ha estrenat avui després d'assistir a la primera reunió del consell amb cares noves. Jordi Jané, a Interior, Meritxell Borràs, al capdavant de Governació i Jordi Ciuraneta a Agricultura, ja han fet avui la primera reunó a Palau./ Un govern ja monocolor que obre una nova etapa amb la incorporació dels nous membres, 
  • tots ells de CDC. Al costat del president Mas, ja s'ha vist a la nova vicepresidenta, escenificant així el seu nou rol dins el consell executiu. Amb la vista posada en el 27-S, és la primera reunió del govern després de l'oferta electoral de Mas a les entitats sobiranistes.
  • I el nou executiu ja s'ha trobat sobre la taula un entrebanc en forma de sentència. La del TSJC que anul·la tot el procediment dut a terme per la Generalitat el 2012  per adjudicar la gestió de l'empresa pública Aigües Ter -Llobregat per considerar que vulnera els principis de publicitat, concorrència i igualtat. Munté ha dit que estudiaran la sentència però ha avançat que la recorreran./ Sobre un altre dels nous consellers, el d'Interior, Jordi Jané, n'ha parlat avui el ministre. Fernández Díaz confia que el tarannà del nou conseller ajudi a millorar la relació entre ambdós departaments, malmesa després del cas de la xivatada sobre l'operació contra els gihadistes.
  • Continuen els tràmits burocràtics per repatriar els cossos dels tres alpinistes morts al Kirguistan. I avui s'ha sabut que els 7 companys de l'expedició arribaran demà a Barcelona.
  • Tot és a punt per celebrar la nit més curta de l'any. El foc i els petards són els grans protagonistes de la revetlla de Sant Joan. 
  • Un informe d'Amnistia Internacional alerta que Catalunya és la comunitat on s'han iniciat més processos de desnonament per no poder pagar la hipoteca: 15.600 l'any passat. L'ONG engega una campanya per demanar la paral.lització dels desnonaments a tot l'Estat i que es garanteixi el dret d'accés a l'habitatge.  
  • I el nou responsable de seguretat de Barcelona ha sortit al pas de les veus crítiques d'alguns sectors que alerten d'una rebaixa d'efectius en alguns serveis. El màxim responsable de la Guàrdia Urbana ha negat que hi hagi cap buit de seguretat i ha demanat temps per afiançar un canvi en el model que diu que també ha d'incoporar respostes socials. 
  • La campanya electoral a la presidència del Barça ha agafat una altra velocitat després de la presentació d'ahir de Joan Laporta. Els atacs a Bartomeu i la seva Junta han rebut ja les primeres reaccions de la resta de precandidats.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán