L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 29/05/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 29/05/2015

29/05/2015 00:09:42
L'Informatiu 2 - 29/05/2015 L'Informatiu 2 - 29/05/2015
L'Informatiu 2 - 29/05/2015 00:09:42 29/05/2015
Sinopsis
  • Xavier Trias continua rebent carabasses dels partits que podrien votar per ell en la investidura com a alcalde de Barcelona. Si ahir van ser ERC i el PSC els que li van negar el suport, avui ho ha fet Ciutadans, que no volen pactar amb ningú. Mentrestant Ada Colau tranquil·litza els d'Esquerra assegurant que serà una aliada del procés. 
  • Pel que fa al futur de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Ada Colau ha demanat avui tranquil·litat a tots els agents i comandaments. Els ha assegurat que hi haurà diàleg per reconduir el cos cap a un model de proximitat sense unitat antiavalots.  Els comandaments de la policia, per la seva banda, asseguren que ara per ara ningú no té previst abandonar el càrrec. Qui si ho farà és el gerent de seguretat, Joan Delort 
  • La futura alcaldessa ha tornat a demanar avui tranquil·litat al sector empresarial  i a assegurat que està a afvor de tota l'activitat econòmica possible. Colau ha denunciat que aquests dies alguns hagin escampat pors interessades, per exemple respecte a la continuitat del Mobile World Congress. I precisament la seu del Mobile a la Plaça Catalunya haurà de ser desallotjada per ordre de una jutge de Barcelona. Una seu que fa dies que està ocupada pels treballadors subcontractats de Telefònica que fan una vaga per reclamar millors condicions laborals.
  • Doble missatge avui de Pedro Sánchez a Mariano Rajoy i a Artur Mas. El líder del PSOE, que participa en les Jornades Econòmiques que es fan a Sitges, ha carregat contra les actituds tant rupturistes com les immobilistes, ha dit. Sánchez ha reclamat a Rajoy que es mogui i que avali una reforma de la Constitució. I a Mas li ha exigit que abandoni l'estratègia frontista.
  • I a Lleida, el socialista Àngel Ros ha proposat als grups de l'oposició la presidència de totes les Comissions del govern municipal i que les triï cada partit en funció dels resultats electorals. A hores d'ara hi ha sis comissions a l'ajuntament i Ros preveu reduir-les a tres o quatre. També ha ofert als altres grups les regidories de barri i la presidència dels consells territorials i escolars. L'objectiu, diu, és la màxima transparència.
  • El jutge del cas Palau ha ordenat l'embargament de les 15 seus que Convergència Democràtica va oferir com a garantia per a cobrir la seva responsabilitat civil en cas de ser condemnada. El magistrat també ha demanat a hisenda que taxi aquestes propietats per conèixer el seu valor real. Convergència havia posat a disposició del jutge les finques després de vendre la seu de Còrsega, que fins aleshores havia servit d'aval. La fiscalia acusa la formació nacionalista de cobrar més de 6 miliones d'euros en comissions il·legals a canvi d'adjudicació d'obra pública.
  • Tot a punt  a les fun-zones per rebre els seguidors del Barça i de l'Athlètic de Bilbao, que  ofereriran entreteniment i serveis als aficionats. La zona blaugrana, amb aforament per a 15.000 persones, està situada a la Zona Universitària, al costat del Camp Nou. Allà hi ha més de 20 espais amb activitats per a tota la família per viure la prèvia de la final de la copa.
  • L'equip de Valverde s'entrenarà aquesta tarda a Lezama i després viatjarà a Barcelona mentre que els homes de Luis Enrique han treballat aquest matí a la Ciutat Esportiva. L'Albert Font ens acosta les novetats d'aquest matí.....
  • A la segona jornada del Primavera Sound els plats forts d'avui són la incombustible Patti Smith... i els veterans escocessos Belle and Sebástian amb el seu pop tranquil i elegant. I a l'Estadi Olímpic ja fan cua per veure aquesta nit els AC/DC en plena gira del seu 40 aniversari dalt dels escenaris.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán