L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 22/05/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 22/05/2015

22/05/2015 00:10:00
L'Informatiu 2 - 22/05/2015 L'Informatiu 2 - 22/05/2015
L'Informatiu 2 - 22/05/2015 00:10:00 22/05/2015
Sinopsis
  • Normalitat aquest matí en el funcionament tant de rodalies i regionals de Renfe com del metro de Barcelona. Les repercusions no s'han acabat. El miniseri de Foment estudia rescindir el contracte d'ADIF amb l'empresa encarregada del sistema informàtic que ahir va fallar. I TMB diu que investigarà fins al final les causes de l'avaria al metro. En plena campanya electoral, tot això ha provocat acusacions entre les administracions. I avui la vicepresidenta del govern espanyol ha  desqualificat les crítiques de la Generalitat.
  • Catalunya és la comunitat autònoma que més turistes estrangers ha rebut en els quatre primers mesos de l'any. Més de 4 milions, una quarta part del total de visitants a tot l'estat i si es manté la tendència, aquest any tornarà a batre nous rècords. També Espanya en el seu conjunt ha assolit xifres més altes que mai, amb 16 milions de turistes del gener a l'abril. Regne Unit, França i Alemanya són els països d'on en van venir més mentre que el descens més important és el de Rússia.
  • Últim dia de campanya electoral i les estelades continuen penjades a alguns ajuntaments, com el de Manresa. Els Mossos d'Esquadra ja han rebut l'ordre de retirar-la. És la resposta a la denúncia que  Societat Civil Catalana havia presentat perquè compleixin la resolució de la Junta Electoral que els obliga a fer-ho. Qui ha acabat despenjant-la aquest matí és l'Ajuntament de Berga, un dels que més dies ha tingut a la façana la bandera independentista.
  • L'endemà que el jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, arxivés la suposada xivatada de la Policia Nacional a la cèl·lula jihadista detinguda pels Mossos, continua l'enfrontament entre el govern i la Generalitat.  El president Mas ha instat avui el ministre de l'Interior a donar explicacions perquè el jutge no ha negat la filtració policial. És la resposta a Fernández Díaz que l'acusa d'actuar amb mala fe
  • Els ous, rossos o blancs? Els consumidors han fet inclinar la balança i de blancs ara gairebé no se'n troben. Un 90% dels que es venen i un 95% dels que es produeixen són rossos. És una qüestió estètica perquè, segons els experts, la qualitat és la mateixa.
  • Luis Enrique no s'acaba de definir sobre la seva continuïtat al Barça.  Si ahir el president Bartomeu ho donava per fet, avui l'asturià adverteix que encara han de passar coses les pròximes setmanes... i no totes estan a les seves mans/ Per cert que...el 20.704 és el número de tall pels socis que havien demanat una entrada per ser a la final de la champions de Berlín el proper 6 de juny. Aquest matí s'ha fet el sorteig després que el Barça va rebre prop de 80.000 sol·licituts per a les 19.550 entrades disponibles per als socias. La resta, gairebé 3.000 són compromisos del club, i 3.323 més aniran a les penyes./ I pel que fa al cas Neymar, L'Audiència Nacional ha decidit enviar als jutjats de Barcelona el  fitxatge del brasiler, en què estan acusats el president Bartomeu, Sandro Rosell, i el mateix Barça. 
  • En el marc del Festival Ciutat Flamenco que va començar ahir a Barcelona, diumenge s'estrena a la sala Petit Palau al Palau de la Música FLAMENKIDS, un espectacle familiar que vol trencar els esteriotips culturals, històrics i racials envers el flamenc.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán