L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 09/04/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 09/04/2015

09/04/2015 00:10:01
L'Informatiu 2 - 09/04/2015 L'Informatiu 2 - 09/04/2015
L'Informatiu 2 - 09/04/2015 00:10:01 09/04/2015
Sinopsis
  • Els responsables de la investigació insisteixen que es manté el mateix grau "elevat" d'alerta  establert després dels atemptats de París, i, sense donar detalls, adverteixen que cal extremar la seguretat de quatre sobre cinc.  Els 11 detinguts en l'opera antijihadista d'ahir. Anna Grimau, han sortit ja de la comissaria de les Corts./ De l'amenaça del jihadisme radical n'ha parlat avui a Barcelona el ministre d'Exteriors, després de mantenir una reunió bilateral amb els seu homòleg italià./ García-Margallo ha afirmat que el govern fa tot els esforços que calen  per prevenir aquest terrorisme islàmic i ha traslladat un missatge de tranquil·litat. Margallo també ha rubricat les paraules del seu col·lega Fernández Díaz sobre jihadisme i algunes entitats sobiranistes.
  • Unes paraules que va criticar Artur Mas des dels Estats Units. Més tard, el president de la Generalitat ha  explicat el procés sobiranista català en una conferència a la Universitat de Colúmbia. Mas ha insistit que les eleccions del 27 de setembre tindran un caràcter plebiscitari.
  • Des de Ciutadans, Albert Rivera l'ha criticat per voler explicar l'independència en un país caracteritzat per la unió dels territoris.
  • Situació insòlita avui al Parlament quan els grups de l'oposició han deixat plantat el conseller Boi Ruiz.  D'aquesta manera han expressat el seu desacord amb els últims projectes del Departament de Salut... i han acabat demanant un ple extraordinari.
  • En els dos primers dies de la campanya de la Renda, els l contribuents catalans han presentat ja més de 121.000 declaracions, un 53% més que en el mateix període de l'any passat
  • El periodista Xavier  Vinader ha mort als 68 anys a causa d'una pneumònia. Nascut a Sabadell, ha estat un referent del periodisme d'investigació i de la lluita per la llibertat d'expressió. Era un expert en temes d'extrema dreta i del fenòmen terrorista a España, sobre el que va publicar reportatges en profunditat a la revista Interviu. Com a reporter ha cobert conflictes com la Revolució dels Clavells o la guerra de l'Afganistan. El 2007 la Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi.
  • 4 gols  i poc més ahir al Camp Nou. En un partit gris, el Barça va superar el tràmit de l'Almeria reservant forces per al tram final de la temporada.
  • La tercera edició del Sonar més D abastarà totes les fases del procés creatiu. Les últimes innovacions en  música, audiovisuals, disseny i interactivitat es trobaran aquest any al  pavelló 4 de la Fira de Montjuïc. Un espai més gran on es trobaran 4.000 professionals i 2.000 empreses. I se celebrarà en parl·lel al Festival Sónar, del 18 al 20 de juny. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán