L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 01/04/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 01/04/2015

01/04/2015 00:10:05
L'Informatiu 2 - 01/04/2015 L'Informatiu 2 - 01/04/2015
L'Informatiu 2 - 01/04/2015 00:10:05 01/04/2015
Sinopsis
  • Un fragment de l'espot amb què Trànsit vol conscienciar els conductors que no facin servir el mòbil o altres dispositius mentre circulen. I és que les distraccions són ja la principal causa d'accidents a les carreteres catalanes. En un any (de 2013 a 2014) han passat de suposar el 16% dels casos al 21,7%.  També han augmentat les víctimes mortals. Només en el primer de 2015 han mort 37 persones, 13 més que fa un any.
  • Avui el president de Lufthansa ha demanat públicament perdó per l'accident de l'avió en què van morir 1560 persones. Ho ha fet  al costat del president de la seva filiat Germanwings aprop del lloc de la catàstrofe. Ha estat un petit acte al costat del monòlit en memòria de les víctimes on ha dipositat un ram de flors.  No ha constestat més preguntes però si que ha afirmat que es necessitarà temps per saber què va passar./ A Barcelona les families que ho vulguin disposen des d'ahir d'una oficina d'atenció a la seu de la Delegació del govern, a carrer mallorca.
  • En el debat sobre el nou full de ruta sobiranista  faltava escoltar la veu d'Unió Democràtica. Avui n'han  parlat i ho han  fet per demanar respecte cap el seu procés de decisió, sense condicionants ni pressions, han dit.  Mentrestant el PP torna a instar Duran Lleida a trencar amb Convergència.
  • El jutge de l'audiència nacional pablo Ruz ha enviat a la presó a la mare dels dos germans detinguts ahir a Badalona per Jihadisme. Ruz considera que la dona va facilitar les gestions perque els nois, de 16 anys, marxessin a Síria per unir-se a la Jihad. El marit de la dona ha quedat en llibertat amb càrrecs, mentre que els nois, que per ser menors han declarat davant la fiscalia, podrien ser enviats a un centre de menors. 
  • Nou avenç en la lluita contra càncer. Un equip d'investigadors catalans ha donat un pas més per comprendre com es reprodueixen els tumors. Han descobert que la metàtasi del càncer també se la pot combatre des d'un punt vista físic i no només bioquímic.
  • Al Barça hi ha preocupació per l'estat de Leo Messi. L'argentí no va jugar ni un minut ahir amb la seva selecció per un dolor al peu i ara es dubte pel partit de diumenge contra el Celta. 
  • L'experiment de Mazoni ja ha donat fruits en forma de set noves cançons. Durant 31 dies el cantautor català s'ha tancat a l'Ars Santa Mònica  en una mena de residència artística per treballar a la vista de tothom. El resultat són aquestes set cançons que anit va interpretar en directe davant un públic reduit. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán