L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 30/03/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 30/03/2015

30/03/2015 00:10:03
L'Informatiu 2 - 30/03/2015 L'Informatiu 2 - 30/03/2015
L'Informatiu 2 - 30/03/2015 00:10:03 30/03/2015
Sinopsis
  • El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya creu que l'ex alcalde de Sabadell Manel Bustos i l'ex secretari d'organització del PSC Daniel Fernandez van aprofitar-se del seu càrrec per contractar a dit una persona a l'ajuntament de Montcada. Els condemnen a 1 any i 4 mesos de presó per tràfic d'influències i a 4 anys d'inhabilitació per exercir qualsevol càrrec públic./ Un cop coneguda la sentència el PSC ha explicat que Bustos, Fernández i Pérez  han demanat quedar suspesos de militància i que plegaran dels seus càrrecs actuals.  L'exalcalde de Sabadell deixarà l'acta de regidor a l'ajuntament i l'alcaldesa de Montcada Maria Elena Pérez renunciarà a ser candidata a les pròximes eleccions municipials 
  • És Andreas Lublitz pilotant una avioneta quan començava la seva formació. La Fiscalia alemanya ha revelat que va estar tractat fa anys per tendències suicides, però cap malaltia física.  Alguns diaris però, publiquen informacions sense confirmar./ Mentrestant els equips de rescat accedeixen avui a la zona de l'accident amb vehicles 4x4 perquè la climatologia està dificultant el vol dels helicòpters. De moment els investigadors han obtingut mostres d'ADN de 78 víctimes i ara les estan analitzant. També busquen la segona caixa negra de l'avió. La tasca de recollida de les restes és molt laboriosa i després encara caldrà més temps per identificar els morts. Avui han viatjat cap a la zona una vintena més familiars. 
  • Avui ha començat l'enderroc simbòlic de la presó Model de Barcelona. Durant dos mesos, les màquines tiraran a terra una de les cantonades del centre penitenciari, entre els carrers d'Entença i Rosselló, on es cosntruirà una plaça pública. El trasllat definitiu no es podrà fer fins el 2017 quan es preveu que estiguin construides dues noves presons, per  presos oberts i per a preventius, a la Zona Franca./ El finançament d'un nou centre penitenciari per substituïr la Model és una de les inversions per les que Xavier Trias ha hagut de donar explicacions en el ple extraordinari  sobre el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament. L'oposició ha retret l'alcalde haver avançat més de 300 milions d'euros en projectes del govern català. Trias rebaixa fins a la meitat aquesta xifra i la justifica per mala la situació financera.  PSC, PP i Inicnativa l'han acusat de plegar-se als interessos de la Generalitat. 
  • L'hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha realitzat per segona vegada un trasplantament de cara. El pacient feia 20 anys que tenia una malformació per una malaltia i li han reconstruit dos terços de la cara. Ara fa rehabilitació i mira de recuperar una vida normal.
  •  Els mossos han detingut un veí de Barcelona que tenia a casa seva un veritable arsenal d'armes. En total hi ha 42 armes de foc, més de 44mil projectils i 3 kilos de pólvora, a més d'altres armes prohibides. La setmana passada el detingut, en estat ebri, va oferir un pistola a canvi d'unes copes. Quan el van detenir la policia va  trobar moltes armes al seu cotxe i la resta, en dos domicilis de Barcelona i Planoles. L'home ha quedat en llibertat acusat de tinença, tràfic i fabricació d'armes i explosius.
  • Primera cursa del campionat del món de motociclisme i cap pilot espanyol al podi. La sorpresa, però la va donar Dani Pedrosa, anunciant que es retira provisionalment de la competició fins que no solucioni la lesió que arrossega al braç dret.
  • Han passat més de 30 anys des que el germans Gil, els catalans Brighton 64, van treure el seu primer disc. Es van convertir en els representats del moviment mod a Espanya. Desrpés de 3 anys de silenci, tornen amb un nou disc "Modernista"  i volen demostrar que encara en tenen molt a dir tot i la seva veterania. Aquest és el seu primer single. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán