L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 24/03/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 24/03/2015

24/03/2015 00:09:29
L'Informatiu 2 - 24/03/2015 L'Informatiu 2 - 24/03/2015
L'Informatiu 2 - 24/03/2015 00:09:29 24/03/2015
Sinopsis

ELS FAMILIARS DE LES VÍCTIMES REBEN ATENCIÓ A L'AEROPORT DEL PRAT

45 passatgers espanyols han mort en el tràgic accident d'un avió de la companyia alemanya German-Wings  que aquest matí s'ha estrellat al sud de França. En saber-se la noticia familiars i amics de les víctimes han anat a l'aeroport on un equip d'emergència els està donant informació i ajuda.

EN TOTAL 150 PERSONES MOREN EN UN DELS ACCIDENTS MÉS TRÀGICS DE L'AVIACIÓ COMERCIAL

Les últimes informacions parlen d'un total de 144 passatgers i 6 tripulants, la majoria alemanys que tornaven a Düsseldorf després de passar unes vacances a Catalunya o les Balears. L'avió s'havia enlairat del Prat i cap a tres quarts d'onze s'ha estavellat en aquesta zona dels Alps. No hi ha hagut supervivents.

EL REI, I ELS PRESIDENTS RAJOY I MAS MOSTREN EL SEU CONDOL A LES FAMILIES

Les mostres de condol arriben del del primer moment. El Rei ha enviat el suport a les families i suspèn el viatge oficial a França. El president Rajoy anuncia la  creació d'un gabinet de crisi per coordinar les actuacions. I Artur Mas ofereix el màxim de col·laboració i facilitats per atendre els familiars

GERMANWINGS CONFIRMA QUE L'AVIÓ S'HA ESTAVELLAT CAP A A LES 11 PROP DE NIÇA

 L'avió, un airbus A320 que tenia 24 anys d'antiguitat, havia sortit de barcelona poc abans de les 10 del matí, amb destinació a la localitat alemanya de Düsseldorf. 

CONDOL OFICIAL

ELS GOVERNS ESPANYOL I CATALÀ COORDINEN LES SEVES ACTUACIONS

També els governs espanyol i català s'han posat en marxa immediatament. A part de lamentar l'accident i de traslladar el consol a les families, els dos executius han posat en marxa mesures per ajudar en tot el possibe. Així la vicepresidenta Sáenaz de Santamaria coordina les actuacions d'un gabinet de crisi on hi ha representades totes les administracions. 

De la seva banda, Alemanya, pais d'on és la companyia aèria, ha anunciat una investigació conjunta amb França i Espanya per averiguar les causes de l'accident. Segons els experts, l'avió estavellat és un model segur i molt utilitzat en aviació comercial. 

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán