L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 28/01/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 28/01/2015

28/01/2015 00:10:01
L'Informatiu 2 - 28/01/2015 L'Informatiu 2 - 28/01/2015
L'Informatiu 2 - 28/01/2015 00:10:01 28/01/2015
Sinopsis
  • Avui ha començat el primer dels judicis vinculats al cas Mercuri de presumpte corrupció a diversos ajuntaments. És tracta del procés que incrimina a l'exsecretari d'organització del PSC, Daniel Fernández, i a l'ex-alcalde de Sabadel, Manel Bustos. Els acusen d'un delicte de tràfic d'influències ja que haurien forçat una contractació al consistori de Montcada i Reixach. Ells ho neguen. En aquets cas hi son imputats també el germà de Bustos i l'alcaldesa de Montcada.
  • Des del PSC es defensa la presumpció d'innocència de qualsevol imputat... El portaveu parlamentari, Maurici Lucena, proposa que mentre hi ha el judici se suspengui temporalment les funcions i el sou del diputat imputat, però que si se l'absolt es pugui reincorporar. Daniel Fernández va abandonar l'escó la setmana passada. 
  • El jutge Castro ja té a les seves mans la petició d'autorització dels Ducs de Palma per vendre la casa que tenen al barri de Pedralbes, a Barcelona. Ha dit que durant els propers dies analitzarà l'escrit per veure si l'operació és factible. Per acordar la venda, que s'ha xifrat en uns sis milions d'euros, s'hauria de tenir el permís del jutge, perquè el 50% del immoble està embargat a càrrec de la fiança de responsabilitat civil imposada a Iñaki Urdangarin.
  • El president del govern ha acusat de fer política petita als presidents català i andalusa per haver convocat eleccions autonòmiques anticipades. Segons Rajoy darrera d'aquestes convocatòries hi ha interessos partidistes, que, assegura, perjudiquen l'interès general i l'economia. El president del govern diu que l'economia podria millorar més aquest 2015 si no hi hagués tantes convocatòries electorals. 
  • La Guardia Civil, la Gendarmeria francesa i els Mossos d'esquadra son els protagonistes avui d'una operació oberta contra  una organització internacional dedicada al frau fiscal. Tarragona és un dels llocs on s'han fet diferents detencions i escorcolls.
  • I encara en crónica policial recollim que la policia francesa i els Mossos d'Esquadra han perseguit i finalment detingut un fugitiu que aquest matí s'ha saltat el control a la frontera de La Jonquera. L'home ha circulat a gran velocitat pels carrers de La Jonquera per burlar els policies. Posteriorment s'ha atrinxerat en un pis després de fer una patada a la porta i amenaçar el propietari. Els Mossos d'Esquadra li imputen tres delictes: contra la seguretat del trànsit, per tinença il·lícita d'armes i per violació de domicili. L'home fugia perquè duia droga, una quantitat que a Espanya es considera de consum propi.
  • El Barça ja és a Madrid per mirar d'aconseguir el seu pas a les semifinals de la Copa del Rei. Tot i l'1 a 0 d'avantatge, Luis Enrique no se'n refia d'un Atlètic que té baixes prou destacades: Koke, Tiago i Godín. En els convocats blaugrana la novetat s és JÉREMY MATHIEU, que avui matex ha rebut l'alta mèdica, un cop superades les seves molèsties al tendó d'aquil·les. Han quedat fora de la llista per decisió tècnica, BRAVO, MONTOYA i SERGI ROBERTO, a més dels lesionats DOGLAS i VERMALEN. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán