L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 21/01/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 21/01/2015

21/01/2015 00:09:20
L'Informatiu 2 - 21/01/2015 L'Informatiu 2 - 21/01/2015
L'Informatiu 2 - 21/01/2015 00:09:20 21/01/2015
Sinopsis
  • El pacte d'Oriol Junqueras amb Artur Mas comença a tenir conseqüències. Esquerra el fa valdre per demanar al president de la Generalitat  més decisions que impliquin la creació de les denominades estructures d'estat. Mas, interpel·lat a la sessió de control del Parlament, els ha dit que ja ho estan fent i que poden aportar més suggerències. Mentrestant, socialistes, PP, Ciutadans i la CUP han criticat l'avançament electoral. Artur Mas ha dit que no tenia cap més opció. 
  • El diputat socialista Daniel Fernández ha renunciat avui a la seva acta de diputat. La decisió l'ha pres poc després de que el Parlament hagi rebutjat la seva petició de seguir com a diputat però sense sou ni funcions. La CUP, ERC i C's s'hi han oposat i han pressionat perquè deixés l'escó. La renúncia no retardarà el seu pas per la justícia tot i que  deixarà de ser aforat. El judici, en el que Fernández està acusat per tràfic d'influències en el cas Mercuri, començarà dimecres. 
  • La Generalitat té quasi enllestit en pla urbanístic del BCN World. Mantindrà la possibilitat de construir-hi més de 2.000 habitatges al costat dels 6 grans ressorts, amb hotels, casinos i zones comercials. L'Incasòl es converteix en el promotor del projecte després que l'empresa Veremonte no acabés comprant els terrenys a La Caixa. 
  • Consternació i indignació a Terrassa aquest migdia. Molts ciutadans han fet un minut de silenci beta  per la mort aquesta matinada d'una dona de 39 anys a mans de la seva parella. S'han decretat dos dies de dol a la ciutat. Aquest es el primer cas de violència de gènere a Catalunya del 2015. Els fets 's'han descobert  cap a les 4 de la matinada quan els Mossos d'Esquadra han trobat morta a ganivetades una  dona en un habitatge de Terrassa i un home, el presumpte autor, que s'hauria suïcidat després del crim.
  • A Lleida els mossos d'esquadra han detingut una vintena de persones acusades de pertànyer a una banda especialitzada en cometre robatoris amb violència. Es feien dir "Lobos callejeros", i els acusen de diversos robatoris en domicilis i establiments. 
  • I aquestes són les tres persones que busca la policia, després d'evitar el dilluns un control policial de la Gendarmeria francesa, i fugir després d'abandonar un vehicle a Tordera. Estan considerats molt perillosos. Un d'ells, JAMAL LAHMAR, turc amb nacionalitat francesa, té nombrosos antecedents policials a Bèlgica... entre ells un homicidi, tràfic d'estupefaents i transport il·legal d'armes. Se sap que darrerament ha estat allotjat a un hotel de Viladecans. 
  • En un comunicat que ha llegit aquest migdia, Víctor Gibanel, actual  cap de la policia local de Gavà, nega haver fet cap informe ni haver participat en els fets del 4F del 2006 denunciats en el documental La Ciutat Morta. Aleshores Gibanel era el cap d'informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Arran de la aparició en el documental, va demandar la productora i una jutgessa va ordenar, com a mesura cautelar, treure els cinc minuts que el mostren fent una declaració judicial, perquè no té res a veure amb el cas.  Els grups municipals d'ERC i ICV, soci de govern del PSC a Gavà, han demanat el seu cessament immediat.
  • Els quarts de final de la copa porten aquesta nit al Camp Nou un partit que molts qualifiquen ja de clàssic, un Barça-Atlètic de Madrid tot just 10 dies després de la victòria per 3 a 1 dels culès a la lliga. Xavi, que ha rebut l'alta mèdica aquest matí, és la principal novetat de la convocatòria.
  • Encara no té nom ni se sap si és mascle o femella. És d'una espècie de primats, anomenada mangabei gris de coroneta blanca, en greu perill d'extinció i, per això, el seu naixement en captivitat es tot una fita. Us deixem amb aquestes imatges d'esperança en la lluita per a la conservació de les espècies.
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán