L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 19/01/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 19/01/2015

19/01/2015 00:10:05
L'Informatiu 2 - 19/01/2015 L'Informatiu 2 - 19/01/2015
L'Informatiu 2 - 19/01/2015 00:10:05 19/01/2015
Sinopsis
  • Avui estem vivint el primer episodi de neu d'aquest hivern a cotes baixes i fora del Pirineu. Les precipitacions han deixat imatges de localitats enfarinades a partir dels 800 metres, i per sobre de 1200 es poden acumular gruixos de fins a 20 centímetres. A la resta,  dia de pluja i temperatures de rigorós hivern. Protecció Civil manté activat en fase d'alerta el pla neucat, tot i que, fins ara, no hi ha incidències destacades. 
  • ERC ha anunciat avui que facilitarà la tramitació dels Pressupostos de la Generalitat del 2015. Com a primer pas, els republicans han retirat l'esmena a la totalitat a la secció del Departament de Presidència. El diputat d'ERC Pere Aragonès ha dit que el seu grup el que vol ara es entrar en un debat a fons amb el Govern de CiU per introduir esmenes parcials amb la finalitat d'elaborar uns Pressupostos més justos, menys autonòmics i més de transició nacional. Aragonès ha admès que aquest gest d'ERC respon a l'acord entre el president català, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, de la setmana passada per celebrar les eleccions en clau de plebiscit el 27 de setembre. / Per la resta de partits han criticat a Esquerra que va mostrar el seu rebuig frontal als pressupostos i ara els hi dona el seu suport.ç
  • Per primer cop la Generalitat haura d'indemnitzar econòmicament a una família, perque la seva filla no va rebre prou hores en castellà quan feia p-4. El cas es remunta al curs 2008-2009, quan la familia va denunciar per primer cop. El 2012, el Suprem va reconèixer el dret de la nena, però en NO poder-se aplicar la sentència, doncs la menor ja no feia infantil, la familia va optar per la via administrativa. La Generalitat ja ha anunciat que recorrerà el cas, que considera com a "singular". Per contra l'Assocació Convivencia Cívica ho considera un triomf i diu que crearà precedent.
  • Societat Civil Catalana ha recollit aquest matí  a Madrid el premi Ciutadà Europeu 2014. Un guardó que entrega anualment el Parlament Europeu a associacions i col·lectius de la Unió europea que promouen valors com la convivència i el diàleg. Entre els 47 premiats, hi ha dues entitats espanyoles més: l'ordre hospitalària Sant Joan de Deu i una organització social de Logroño.
  • El Barça s'ha entrenat aquest matí sota la pluja, per començar a preparar la visita de dimecres de l'At.de Madrid a la Copa. Xavi podria reapareixer, tot i que encara no té l'alta mèdica. Alves i Mathieu han fet treball especific. Qui s'estara 4 setmanes de baixa es Dogas, per una ruptura fibrilar a l'entrenament dels que no van viatjar a La Corunya, on el Barça va tornar a guanyar i a convencer... 
  • El llegendari cantant i compositor nord-irlandès Van Morrison ofereix avui a Barcelona un recorregut per la seva llarga trajectòria artística. Ho farà al Gran teatre del Liceu, dins de la programació del Suite Festival. En aquest certamen, Morrison, un dels grans referents de la seva generació, tornarà a mostrar-nos el seu "savoir-faire" a traves de les diferents gèneres en que ens ha mostrat el seu talent: rock, blues, jazz, soul, folk, country o swing. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán