L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 18/12/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 18/12/2014

18/12/2014 00:10:00
L'Informatiu 2 - 18/12/2014 L'Informatiu 2 - 18/12/2014
L'Informatiu 2 - 18/12/2014 00:10:00 18/12/2014
Sinopsis
  • Coincidint amb la presència del ministre de Justícia a Barcelona, poc abans de les onze del matí saltava la noticia./ El fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha presentat la seva dimissió. Torres Dulce ha justificat aquesta decisió en motius personals. El màxim responsable del ministeri fiscal ha mantingut en els últims temps diverses discrepàncies amb el Govern, com ara el seu rebuig a la reforma del Codi Penal o la falta de mitjans a la Fiscalia. En relació amb Catalunya, una de les seves darreres actuacions va ser la presentació de la querella contra Artur Mas, tot i la oposició de la cúpula fiscal catalana. El ministre de justícia, com dèiem a Barcelona, negava que d'arrera la dimissió del fiscal general hi hagi cap mena de desencontre amb l'executiu espanyol.
  • Abans de valorar la dimissió de Torres Dulce, i també a Barcelona, el ministre ha fet una crida per refer les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya. Català s'ha mostrat optimista ja que creu que no és tard per aconseguir-ho.
  • El Parlament de Catalunya, tal com ja es va evidenciar ahir, ha admes a tramit avui el projecte de  Pressupostos de la Generalitat pel  2015.
  • Doncs sobre les negociacions d'Artur Mas i Oriol Junqueras, fons d'Esquerra Republicana diuen que en les properes hores pot haver-hi una trobada dels dos líders. 
  • Doncs sobre corrupció avui s'ha conegut que el jutge de l'Audència Nacional, Pablo Ruz, vol asseure a la banqueta dels acusats onze persones per l'anomenat cas Pretòria.
  • Canviem de tema. 24 MIL persones han rebut enguany atenció especialitzada de Càritas Diocesana de Barcelona. També han ajudat 150 MIL més a través de les parròquies i arxiprestals.. ..Un 5 per cent més que el 2013.
  • En esports destaquem que l'Espanyol s'enfrontarà al València als vuitens de final de la Copa del Rei. Els blanc-i-blaus van certificar la seva classificació en guanyar l'Alabès per un a zero davant la pitjor entrada de la història de Cornellà-el Prat. 
  • Abans d'acabar, us proposem un viatge a una de les tradicions mil·lenàries de la Xina... Els fanals xinesos. Des d'aquesta tarda es pot visitar al Parc del Fòrum de Barcelona el primer Festival de fanals. Son més de 500 escultures de llum i seda que recreen tradicions xineses, la gran muralla i també part de la cultura catalana. La mostra arriba per primera vegada a Espanya després d'haver estat a Dallas, Los Angeles i el Regne Unit. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán