L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 16/12/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 16/12/2014

16/12/2014 00:09:25
L'Informatiu 2 - 16/12/2014 L'Informatiu 2 - 16/12/2014
L'Informatiu 2 - 16/12/2014 00:09:25 16/12/2014
Sinopsis
  • Matí intens, avui,  d'operacions policials a Barcelona. La més destacada la dels Mossos contra el que defineixen com terrorisme anarquista radical. L'epicentre d'aquest operatiu s'ha situat a la casa okupa coneguda com la casa de la muntanya, al districte de Gràcia.
  • I al carrer Salvà de Barcelona la policia nacional ha detingut una jove que estaria relacionada amb el terrorisme jijadista. Es tracta d'una operació que s'ha saldat amb altres 3 dones detingudes a Melilla, una quarta a Ceuta i dos homes detinguts al Marroc amb colaboració amb les forces de seguretat marroquines. La dona detinguda a Barcelona, de nacionalitat xilena i de 20 a 30 anys d'edat,  captava, segons que sembla, altres dones per enviar.les a lluitar a Siria i l'Irak. 
  • El jutjat d'Instrucció 31 de Barcelona ha citat a declarar com a imputats, el dia 27 de gener de l'any vinent,  l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i tres dels seus fills, Marta, Mireia i Pere.
  • El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit avui el Consell Executiu setmanal, el dia abans del debat a la totalitat dels pressupostos al Parlament. 
  • El Partit Popular censura la postura d'Esquerra en relacio als pressupostos i acusa el partit de Junqueras de fer xantatge a Convergència i Unió. El portaveu parlamentari Enric Millo creu que s'estan fent trampes un a l'altre i i tot, diu, prioritzant la independència en comptes del servei als ciutadans.
  • Espectacular incendi, aquest matí,  Barcelona. Les flames, que provocaven una densa columna de fum visible a tota la ciutat,  han cremat un magatzem al districte de Ciutat Vella. El foc ha començat al voltant de les 10 del matí en un local situat al carrer Jaume Giralt.
  • El Barça rep aquesta nit al Camp Nou a l'Òsca en el partit de tornada dels setzens de final de la Copa del Rei. Luis Enrique ha convocat a 16 jugadors, entre ells a Montoya i a Doglas, a més de cinc jugadors del filial. Titulars habituals com Messi, Suárez, Piquè o Xavi, avui descansaran.
  • Enguany torna el tradicional concert participatiu al Palau de la Música Catalana. Anit, més de 400 aficionats a la música coral van tenir l'oportunitat de cantar al costat d'una orquestra i de solites de presitigi internacional. Sota la batuta del director Robert Howarth, els participants tornaran a interpretar el conegut repertori d'El mesías" de Händel aquest vespre. En vint anys, gairebé 40.000 cantants no professionals han passat pels concerts participatius. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán