L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 31/03/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 31/03/2014

31/03/2014 00:06:58
L'Informatiu 2 - 31/03/2014 L'Informatiu 2 - 31/03/2014
L'Informatiu 2 - 31/03/2014 00:06:58 31/03/2014
Sinopsis

El govern català considera que no s'ha incomplert l'objectiu del dèficit, malgrat que s'hagi arribat a l'1.97 per cent, gairebé 4 dècimes per sobre del límit fixat per l'estat.Tot i així el conseller d'Economia s'ha mostrat satisfet que en el últims tres anys , la Generalitat hagi rebaixat el dèficit més d'un 50 per cent, mentre que, segons ell, el govern central només l'ha reduït en un 5 per cent. Mas Colell creu que comptant amb els muncipis Catalunya hauria complert, i diu que ara li toca al govern espanyol aprimar el seu dèficit./ Per la seva banda, el ministre d'Hisenda ha valorat l'esforç de totes les comunitats per contenir la seva despesa pública durant el 2013. Montoro creu que les dades confirmen la tendència a la recuperació econòmica malgrat la desviació global d'una dècima. El ministre ha tingut paraules positives per a Catalunya. / Doncs justament per reactivar l'economia, aquest matí el president de la Generalitat, la patronal i sindicats catalans han signat l'Acord pel Diàleg Social. De fet han pactat una injecció urgent de 532 milions que servirà aquest any per reforçar la política social a Catalunya i l'actvitat econòmica. Artur Mas ha aprofitat l'acord per afirmar que el diàleg és possible i necessari.

Alimentària, la gran fira del sector de l'alimentació, ha obert avui les portes d'una edició que es preveu la més internacional de totes, amb més de 140 mil visitants. La inauguració ha anat a càrrec dels Prínceps d'Astúries.

L'autoritat electoral del PSC ha reconegut avui una "praxi incorrecta" en les primàries de Barcelona, que es van celebrar dissabte. Però no hi troba res punible i manté els resultats. Així doncs, Jaume Collboni i Carmen Andrés disputaran la segona volta. La direcció del partit defensa la transparència de la primera volta tot i admetre que hi pot haver procediments poc clars en la votació a Ciutat Vella. El guanyador, Jaume Collboni, ha proposat que no es tinguin en compte els resultats de tres meses electorals que van aixecar sospites d'irregularitats , tot i assegurar, que no canviarien els resultats.

I a l'Audiència Nacional ha començat avui el judici contra la vintena d'acusats pel setge al Parlament de juny del 2011. La fiscalia demana cinc anys i mig de presó per cada un per delictes contra les institucions de l'estat i contra l'autoritat. Aquest matí el tribunal ha confimat com a acusació a la Generalitat i el sindicat Manos Limpias. Els acusats, però, no han respost cap de les preguntes. Està previst que Artur Mas declari dijous com a testimoni a través de videoconferència.

Demà el Barça rep l'Atlètic de Madrid en l'anada dels quarts de final de la champions. Martino ha convocat 22 jugadors, inclos Puyol, encara sense l'alta mèdica. A Valdés l'han operat avui i s'estarà 7 mesos de baixa. Mentre, Dani Alves ha parlat de campanyes anti Barça. Els blaugrana qualifiquen molt complicada l'eliminatòria contra l'Atletico, i Alves... tot el camí del Barça en aquesta campions... El jugador brasiler espera el suport d'un Camp Nou que ara veu molt mes al costat de l'equip, per aconseguir un bon resultat amb aquesta formula.

Els objectes que usem cada dia ens informen sobre la cultura, els costums i les creences de cada època. Per això diem que ens "parlen". I aquest és el nom d'una exposició que aquests dies es pot veure a Lleida. Són una seixantena d'obres de les col·leccions del Museu del Prado, entre les que hi ha pintures de Goya, Murillo, Zurbaran o Sorolla i que ens fan evocar la vida cotidiana entre el segles 16 i el 19.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán