L'Informatiu: L'Informatiu - 19/09/16 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 19/09/16

19/09/2016 00:28:12
L'Informatiu - 19/09/16 L'Informatiu - 19/09/16
L'Informatiu - 19/09/16 00:28:12 19/09/2016
Sinopsis

Francesc Homs ha declarat davant del Tribunal Suprem per l'organització de la consulta independentista del 9N. Ho ha fet en qualitat d'aforat, investigat per tres delictes... desobediència, prevaricació i malversació. No hi ha anat sol...Li han fet costat una cinquantena de persones, amb Artur Mas al capdavant... acompanyat de consellers, membres del Partit Demòcrata Català i d'altres formacions com Esquerra Republicana, En Comú Podem o el PNB. Homs ha assegurat que ho tornaria a fer i ha tornat a defensar l'actuació de la Generalitat al 9N.

Puigdemont sosté que l'economia catalana es ressent de la incompetència del Govern en el Corredor Mediterrani. Declaracions del president català després de reunir-se amb el seu homòleg valencià, Ximo Puig. Tots dos presideixen aquest migdia una cimera a València per desencallar aquesta infraestructura, clau per al creixement i la competitivitat de l'eix mediterrani.

I aquesta hora estem molt pendents d'un incendi a la Serra de Collserola, al barri barceloní de Torre Baró. Hi anirem en directe durant L'informatiu.

I a Premià de Mar, aquest és l'estat en què ha quedat l'edifici que ahir va patir una explosió, tot apunta que de gas natural. Ara s'investiga si va ser accidental o intencionada. Hi va morir una veïna i altres 17 persones van quedar ferides, una en estat crític. Aquest matí tècnics, bombers i policia científica han inspeccionat l'immoble, que ha quedat apuntalat. Algun veïns hi han pogut entrar per recollir-hi pertinences.

Més de 600 habitatges de Barcelona reben avís de sanció i ordre de tancament per actuar com a pis turístic il·legal. És el balanç del pla de xoc que l'Ajuntament va engegar a començaments d'estiu. Tot i això, veïns com els de la Barceloneta continuen denunciant la proliferació d'aquests establiments i creuen que les actuacions són massa lentes.

El Reial Madrid es manté com a líder de la Lliga després de guanyar l'Espanyol a Cornellà. James i Benzemà van marcar els gols d'un partit en què Ramos hauria d'haver estat expulsat. L'Espanyol va deixar bones sensacions però només suma 2 punts en 4 jornades.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán