L'Informatiu: L'Informatiu - 15/07/16 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 15/07/16

15/07/2016 00:27:13
L'Informatiu - 15/07/16 L'Informatiu - 15/07/16
L'Informatiu - 15/07/16 00:27:13 15/07/2016
Sinopsis

El terror ha tornat a colpejar França, aquest cop a Niça. Un home, que aparentment actuava sol, va sembrar l'horror anit amb un camió al passeig marítim de la localitat, llançant el vehicle sobre la multitud que acabava de veure els focs artificials que es feien amb motiu de la festa nacional francesa. La policia el va abatre a trets quan havia recorregut 2 quilòmetres. Es tracta d'un home de 31 anys, francès d'origen tunisià i resident a Niça. Hi ha 84 morts fins ara i un centenar de ferits, dels quals una vintena estan molt greus.

L'estat d'emergència es mantindrà almenys 3 mesos més. El president Francés, François Hollande, ha presidit aquest matí el consell de seguretat i defensa, on han decretat el nivell d'alerta màxima de les forces de seguretat. També s'han decretat tres dies de dol per les víctimes. El primer ministre, Manuel Valls, ha dit que França no cedirà davant del terrorisme, i que es mantindrà fidel a l'esperit del 14 de juliol.

A Catalunya s'ha reunit el gabinet de coordinació antiterrorista, amb el president de la Generalitat al capdavant. A la frontera de la Jonquera s'han intensificat els controls i les mesures de seguretat. I a l'aeroport del Prat, on avui hi ha previstes més d'un miler d'operacions, l'augment de la presència policial és evident.

El Barça començarà a defensar el títol de lliga a casa contra el Betis el 21 d'agost mentre que l'Espanyol de Quique Sánchez Flores s'estrenarà a Sevilla. El primer clàssic contra el Madrid el jugaran el 4 desembre al Camp Nou i el primer derbi català serà dues setmanes més tard.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán