L'Informatiu: L'Informatiu - 03/05/16 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 03/05/16

03/05/2016 00:27:43
L'Informatiu - 03/05/16 L'Informatiu - 03/05/16
L'Informatiu - 03/05/16 00:27:43 03/05/2016
Sinopsis

El Rei ha signat a primera hora el decret de convocatòria de les eleccions generals pel proper 26 de juny. És la primera vegada que el cap d'estat ha de fer aquest tràmit ja que no s'ha aconseguit formar govern. El decret fixa també que el 19 de juliol es constituiran les Corts sorgides de la nova cita amb les urnes. Avui el president del Congrés, Patxi López, ha lamentat la manca d'acord i ha apel·lat a l'esperit de pacte de cara al futur.

A casa nostra pendents de la trobada que aquesta tarda el president de la Generalitat ha convocat per analitzar la situació després del recurs del govern a alguns articles de la llei de pobresa energètica. Hi seran els partits, els ajuntaments i les organitzacions que van promoure el text. El govern instarà a seguir aplicant la llei tot i el recurs i alguns partits i entitats li recordaran que hi ha molts articles que es poden aplicar i que encara no ho ha fet.

La Generalitat demana calma a les terres de l'Ebre després de l'agressió que van patir dues animalistes a Mas de Barberans. Elles defensen la seva feina i l'ajuntament recorda que la llei empara els correbous.

Crítiques de Puigdemont i Colau a la gestió d' Europa i del govern espanyol davant la crisi dels refugiats. En una trobada internacional a Barcelona, a la que no han convidat a l'executiu en funcions, el president de la Generalitat i l'Alcaldessa han reafirmat la seva voluntat de acollir refugiats tant aviat com sigui possible i han demanat una acció conjunta de la Unió Europea.

El Barça comença a preparar el derbi de diumenge conscient que és la primera oportunitat que té de proclamar-se campió de lliga. L'Espanyol, en canvi, tornarà demà a la feina amb l'objectiu de puntuar al Camp Nou per assegurar-se la permanència. Qui ja és a segona és el Llevant, que va perdre a Màlaga per 3 a 1.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán