L'Informatiu: L'Informatiu - 29/06/16 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 29/06/16

29/06/2016 00:27:41
L'Informatiu - 29/06/16 L'Informatiu - 29/06/16
L'Informatiu - 29/06/16 00:27:41 29/06/2016
Sinopsis

El Ple del Parlament destitueix Daniel de Alfonso com a director de l'Oficina Antifrau amb els vots de tots els grups llevat del Partit Popular. El cessament arriba després de la filtració de converses entre De Alfonso i el ministre de l'Interior sobre politics sobiranistes catalans. El ja exdirector d'antifrau va comparèixer al parlament per explicar-se, però els grups partidaris de la destitució consideren que va incomplir la seva funció. De Alfonso va ser nomenat fa cinc anys a proposta de l'aleshores president de la Generalitat, Artur Mas, i amb el suport de Convergència i Unió, PSC, PP i Ciutadans.

El govern turc apunta al DAESH com autor de l'atemptat d'ahir al vespre a l'aeroport d'Istanbul, que ha causat la mort d'una quarantena de persones i més de 200 ferits. L'aeroport Ataturk s'ha reobert aquest matí, però els efectes s'han notat a l'aeroport del Prat, els vols amb origen o destinació a Turquia han arrossegat retards de dues hores de mitjana.

Les principals associacions de comerciants i veïns de la Barceloneta presenten un manifest on denuncien que la venda del top manta els causa pèrdues de fins el 30 per cent en el comerç i del 50 als souvenirs. Un document que arriba la vigília que l'Ajuntament presenti un Pla amb alternatives per als manters.

La realitat virtual i les competicions de vídeojocs centren el Barcelona Gamelab, un dels esdeveniments mundials més importants d'un sector que mou 86 mil milions d'euros al món. Un espai on assisteixen gurús i s'hi genera opinió i on també es presenta el videojoc Raiders of the Broken Planet.

A l'Argentina han engegat una campanya per intentar que Leo Messi es repensi la decisió de deixar la selecció. Hi han partiticipat fins i tot els campions del Mundial del 86 que van ser homenatjats al Congrés. Per a dissabte també han convocat una concentració popular.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán