L'Informatiu: L'Informatiu - 21/09/16 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 21/09/16

21/09/2016 00:27:31
L'Informatiu - 21/09/16 L'Informatiu - 21/09/16
L'Informatiu - 21/09/16 00:27:31 21/09/2016
Sinopsis

Barcelona es prepara per viure demà el dia sense cotxes. Es preveu que hi haurà talls a trams d'una seixantena de carrers i que afectaran, entre d'altres, a vies tant destacades com la Via Laietana o Gran de Gràcia. El propi ajuntament admet que demà pot ser un dia complicat per circular per la ciutat però defensa una iniciativa que ha rebut moltes crítiques de comerciants i altres sectors que denuncien la manca de informació i la improvisació de la mesura.

A L'Informatiu escoltarem totes les veus en aquest debat i us explicarem que l'antiga Convergència defensa el nom de Partit Demòcrata Europeu Català després que Ernest Maragall hagi fet un escrit al registre recordant que ja existeix el Partit Català d'Europa que l'expresident Maragall va inscriure al 1998. També problemes al grup de Catalunya si que es pot on les diferències entre Podem i Iniciativa posen en dubte l'actual organització del grup parlamentari.

Dia Mundial de l'Alzheimer, dia per recordar els 120 mil diagnosticats a Catalunya d'una malaltia especialment dura pels qui la pateixen i pels qui cuiden als malalts. Es calcula que un 76 per cent dels cuidadors són familiars, molts dels quals han de deixar la seva feina o a la seva rutina per tenir cura dels seus.

Barça i Atlètic de Madrid s'enfronten aquesta nit en el primer gran partit d'aquesta Lliga. Els blaugrana, sense Umtiti i amb el trident en plena forma, esperen mantenir la seva bona ratxa contra l'equip matalasser al Camp Nou. Simeone mai no ha guanyat a Barcelona malgrat que li ha fet la guitza al Barça dues vegades a la Champions.

Avui s'acaba l'estiu astronòmic. Ho fa amb un dia assolellat i calor moderada a bona part del territori, però també amb núvols i possibilitat de pluja en algunes comarques. Demà, a primera hora de la tarda començarà la tardor. Un canvi d'estació acompanyat d'un petit canvi de temps: entre dijous i divendres reapareixeran els ruixats i les tempestes. El cap de setmana tornarà a ser ben estiuenc.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán