L'Informatiu: L'Informatiu - 19/10/16 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 19/10/16

19/10/2016 00:25:40
L'Informatiu - 19/10/16 L'Informatiu - 19/10/16
L'Informatiu - 19/10/16 00:25:40 19/10/2016
Sinopsis

La fiscalia ja ha presentat la querella contra Carme Forcadell pels delictes de desobediència i prevaricació al haver permés la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent que aposten per la via unilateral cap a la independència tot i les advertències del Constitucional. Al text el fiscal acusa a la presidenta del Parlament de voler dinamitar el model teritorial de l'Estat i de buscar la derogació de la Constitució. El text no descarta ampliar la querella als portaveus de Junts pel Sí i la CUP, Jordi Turull i Anna Gabriel.

Ens quedarem al Parlament on s'ha iniciat la tramitació d'una proposició de llei de Junts pel Sí, Catalunya si que es pot i la CUP que declara nuls els consells de guerra del franquisme. La resta de partits no s'oposen a l'esperit del text però s'oposen a la forma escollida.Tot plegat en una sessió marcada per la presència de familiars de víctimes que ho consideren un dia històric.

La prevenció continua sent la millor eina per lluitar contra el càncer de mama, el més habitual entre les dones. Avui se celebra el dia Mundial contra aquesta malaltia, i els experts recorden que tot i els grans avenços en el tractament, un de cada quatre casos acaba fent metàstasi. En aquests casos els tractaments aconsegueixen millorar la supervivència de les pacients.

Als esports, el Barça rep avui el Manchester City amb l'objectiu de consolidar-se a la primera plaça del grup de Champions. Jordi Alba i Sergi Roberto han rebut l'alta mèdica i han entrat a la convocatòria. Guardiola diu que vol comprovar el nivell del seu equip davant dels millors del món.

 

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán