L'Informatiu: L'informatiu en 3 minuts - 01/12/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu en 3 minuts - 01/12/2016

01/12/2016 00:02:38
L'informatiu en 3 minuts - 01/12/2016 L'informatiu en 3 minuts - 01/12/2016
L'informatiu en 3 minuts - 01/12/2016 00:02:38 01/12/2016
Sinopsis

DÈFICIT DE LES AUTONOMIES: ORIOL JUNQUERAS CONSIDERA INSUFICIENT EL 0,6% QUE ESTAN NEGOCIANT EL GOVERN I EL PSOE

Govern i comunitats autònomes acordaran aquesta tarda el límit de dèficit que podran gastar l'any vinent. L'acord que estarien tancant PP i socialistes l'incrementaria fins el 0,6. Oriol Junqueras, que assistirà a la trobada, ha dit aquest matí a Televisió Espanyola que no està d'acord amb aquesta xifra i que a les autonomies els tocaria un 1,18 del total permès per Brussel·les A canvi, el PSOE demana un increment del 0,8 per cent del sou mínim.

MENYS LITIGIS: SÁENZ DE SANTAMARÍA DISPOSADA A REDUIR LA CONFLICTIVITAT AMB LES AUTONOMIES

En la línia del ministre, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha tornat a oferir avui diàleg a les comunitats autònomes, i rebaixar la tensió judicial entre administracions. Afegeix, però, que cal lleialtat institucional, en clara referència a Catalunya, sense citar-la. La majoria de grups catalans han reclamat a la vicepresidenta el referèndum, mentre el govern s'obre a reformar la constitució.

GARGANTÉ, ABSOLT: TENSIÓ EN ELS MOMENTS PREVIS AL JUDICI CONTRA EL REGIDOR DE LA CUP A BARCELONA

És l'enfrontament que hi hagut a primera hora del matí a la Ciutat de la Justícia on s'havia de celebrar el judici contra el regidor de la CUP a Barcelona, Josep Garganté, per un delicte lleu de coaccions a un metge a qui hauria pressionat per canviar un informe mèdic. El metge ha renunciat a la via penal i el regidor ha resultat absolt.

DIA MUNDIAL DE LA SIDA: CATALUNYA PARTICIPARÀ AMB ALTRES CCAA EN UN ESTUDI DE LA PROFILAXI PREEXPOSICIÓ

Aquest matí s'ha confirmat que Catalunya participarà l'any vinent amb altres comunitats a un estudi per conèixer les conseqüències d'aquest medicament que s'administra abans de tenir relacions sexuals. Algunes plataformes reclamen que es pugui prendre ja per evitar part dels 8 contagis diaris a Catalunya

ARA TOCA CLÀSSIC: EL BARÇA, FARCIT DE SUPLENTS, EMPATA AMB L'HÉRCULES EN EL DEBUT A LA COPA

Als esports, el Barça ja se centra en el clàssic després d'empatar a un contra l'Hèrcules en l'anada dels setzens de final de la Copa. Els suplents blaugrana van oferir una imatge força discreta i van necessitar l'ajut del jove del filial Carles Aleñá per igualar el gol alacantí.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán