L'Informatiu: L'Informatiu - 07/07/15 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 07/07/15

07/07/2015 00:27:54
L'Informatiu - 07/07/15 L'Informatiu - 07/07/15
L'Informatiu - 07/07/15 00:27:54 07/07/2015
Sinopsis

 

L'onada de calor que va començar el 27 de juny arriba avui al seu punt àlgid. La calorada d'aquest dimarts serà extrema igual que ho serà el risc d'incendi a moltes comarques. Per aquest motiu Protecció Civil ha activat l'alerta del pla infocat per risc extrem o molt alt a 25 comarques, sobre tot de la Catalunya central. En algunes serralades d'aquestes comarques s'ha restringit l'accès, i es demana extremar la precaució. 

Avui tindrem la traca final d'aquesta llarga onada de calor. Aquest dimarts les temperatures tocaran sostre, sobretot a les comarques interiors on els termòmetres poden fregar els 45º. Demà i dijous, la calorada ens donarà una treva: les temperatures baixaran entre 3 i 6º. Farà calor però no serà tant extrema. A partir de divendres tornarà a intensificar-se.

La calor dispara les vendes d'aparells d'aire condicionat i ventiladors. El mes de juny se'n van vendre un 80% mes que l'any passat. Els tècnics no donen abast a instal·lar i reparar aparells. 

Entren en vigor les bonificacions per a vehicles de mercaderies pesants a 53 quilòmetres de l'AP-2, de Lleida a Montblanc. Els transportistes les consideren insuficients i reclamen que el seu pas sigui gratuït.

Anastacia va entusiasmar anit al públic del Festival de Pedralbes. La cantant nordamericana ha tornat als escenaris després d'haver superat dues vegades el càncer. Hem parlat amb ella, i ens explica com li ha canviat la forma de veure les coses. 

El Barça fitxa Arda Turan per 5 temporades pagant un traspàs a l'Atlètic de Madrid de 34 milions d'euros més set en variables. Si el proxim president no el vol el podrà retornar amb una penalització de 3, 4 milions. Tots els precandidats, excepte Bartomeu, cirtitiquen la decisió de la Junta Gestora.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán