L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 18/03/2015 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 18/03/2015

18/03/2015 00:27:36
L'Informatiu 2 - 18/03/2015 L'Informatiu 2 - 18/03/2015
L'Informatiu 2 - 18/03/2015 00:27:36 18/03/2015
Sinopsis
  • Matí per fixar posicions al Parlament sobre el full de ruta independentista. Artur Mas i la portaveu d'Esquerra han escenificat amb llums i taquigrafs que el procés va endavant. El  PP, per contra,  ha instat el president a reconduir la situació i centrar-se en la recuperació econòmica./El ple ha deixat un altre moment de tensió quan els tres diputats de la CUP han abandonat l'hemicicle en protesta per la sentència que envia a presó 8 acustats pel setge al Parlament el 2011./També Iniciativa ha trobat inacceptable la sentència. Però en la pregunta d'avui Joan Herrera ha demanat Mas que retiri l'obligació de presentar un informe pedagògic als alumnes d'escoles en entorns vulnerables. El President ha negat que la mesura afavoreixi la segregació. 
  • I avui Esquerra Republicana ha rpresentat els seus dos últims fitxatges per a la llista muncipal de Barcelona. L'actor Juanjo Puigcorbé, número dos darrere d'Alfred Bosch, i el jutge Santi Vidal, que tanca la llista simbòlicament. 
  • Noticia judicia que acabem de conèixer. El jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, envia a judici el exalts càrrecs de Convergència i Unió, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, i l'exalcalde de Santa Coloma, el socialista, Bartomeu Muñoz, per la seva impliació en el cas Pretòria de corrupció urbanística. També serà jutjat el pressumpte líder del grup, l'exdiputat del PSC, Luís García, conegut com "Luigi" La investigació va començar al 2009 i es calcula que va defraudar 45 milions d'euros als ajuntaments de Satna Coloma, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres.
  • Aquesta que veureu és la imatge de la polèmica: És l'escultura que ha provocat la cancel·lació de l'exposició "La Bella i el sobirà" que s'havia d'inaugurar al MACBA. El director del centre ha decidit suspendre-la ja que els comissari s'ha negat a retirar aquesta obra que la direcció considera inapropiada i ofensiva per al Rei Joan Carles. 
  • Ple aquest matí per visitar el Saló de l'Ensenyament que fins el 22 de març pretén orientar els estudiants en la seva tria acadèmica. A destacar la gran atracció que provoca entre els assistents la FP dual. 
  • Divendres, a tres quarts de dotze de la nit,  començarà la primavera. L'Agència Estatal de Meteorologia  avança que a la nova estació li costarà arribar però que quan ho faci serà més càlida de l'habitual.  
  • Abans del partit dinar de les directives del Barça i del Manchester City.  La trobada reuneix a directius dels dos clubs. Ferran Soriano i Txiki Beguiristain han estat dels primers en arribar. Soriano ha destacat que el Barça es favorit, malgrat que el Manchester no es rendeix./ Aaquest vespre el barça intentarà de fer valer el 1-a 2 de l'anada , però no es permetrà distraccions davant un city que plantarà cara.  una victòria permetria als blaugrana rebre el madrid diumenge  pletòric de confiança.
  • Avui han presentat el Festival de cinwma fantàstic de Sitges, que es farà a l'octubre. La imatge del caretll és un homenatge als 20 anys de l'estrena de "Seven", la caixa tacada de sang que simbolitza l'impactant final que va sorprendre als espectadors. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán