L'Informatiu: L'Informatiu - 13/10/15 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 13/10/15

13/10/2015 00:28:05
L'Informatiu - 13/10/15 L'Informatiu - 13/10/15
L'Informatiu - 13/10/15 00:28:05 13/10/2015
Sinopsis


La consellera d'Ensenyament en funcions ha declarat durant prop d'una hora al Tribunal Superior de Justícia imputada per diversos delictes per haver tirat endavant el 9N tot i la suspensió del Constitucional.  Irene Rigau, que ha arribat acompanyada de tot el govern menys Artur Mas, ha respost a les preguntes del jutge i de la defensa però no de la fiscalia. Ha dit que es va limitar a complir un mandat del Parlament i ha insistit en que no ves van donar ordres als directors del centres educatius on es van posar les urnes.

D'aquí un parell d'hores declara l'ex vicepresidenta Joana Ortega i dijous ho farà Artur Mas que avui ha coincidit amb el rei Felip VI en un acte a Barcelona. Primera trobada després de les eleccions del 27S i de l'absència de Mas al actes de la Festa Nacional. Una trobada breu i marcada pel caràcter protocolari.

Volkswagen comença a definir com seran la reducció en les inversions previstes després de la crisi oberta pels motors trucats. Aquesta matí ha anunciat una retallada de mil milions anuals en la marca Volkswagen. De moment, no es veurien afectades les inversions previstes a SEAT. Avui a Madrid s'han reunit representants dels treballadors amb el ministre d'Indústria.

A L'Informatiu d'avui ens acostarem a la realitat de les espècies invasores. La Generalitat alerta de l'existència d'un centenar d'aquestes com la vespa asiàtica o el cargol poma que provoquen greus danys econòmics o mediambientals.  Tot i els esforços per eradicar-les, els responsables admeten que serà molt difícil.

La selecció espanyola tanca la fase de classificació per l'eurocopa amb una victòria a Ucraïna per zero a un. El debutant Mario va marcar l'únic gol d'un partit en què cap blaugrana va ser titular. Cesc Fàbregas va estrenar capitania en el seu partit número 100 amb La Roja i va fallar un penal.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán