L'Informatiu: L'Informatiu - 08/10/15 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 08/10/15

08/10/2015 00:27:50
L'Informatiu - 08/10/15 L'Informatiu - 08/10/15
L'Informatiu - 08/10/15 00:27:50 08/10/2015
Sinopsis

 

Recuperada pràcticament la normalitat a la línia de l'AVE al seu pas per Catalunya després d'un matí molt complicat ja que la circulació de trens ha estat paralitzada durant prop de 3 hores afectant a una vintena de trens i a més de 9,500 passatgers, alguns dels quals han estat hores tancats dins del comboi fins que han reprès el trajecte amb transports alternatius.  L'origen de tot plegat un tall intencionat en el cable de comunicacions de la línia a l'alçada de Gelida, no es descarta que sigui un sabotatge.

La cita política del dia serà la conferència política que celebra la CUP a partir de les 7 de la tarda en la que, després d'una setmana de silenci, fixaran les bases en les que estan plantejant la negociació amb Junts pel sí per aconseguir una majoria independentista al Parlament. Unes negociacions que tenen com a principal escull la negativa de la CUP a investir Artur Mas.
 
Aquesta que veieu és la línia de producció en la que Nissan fabricarà a partir de finals de mes a la seva factoria de la Zona Franca la nova furgoneta de la marca. Avui l'han presentat els màxims responsables de la companyia a Europa, un model que crearà mil llocs de treball.

El Comitè d'Ètica de la Fifa suspèn el president Josep Blatter, el vicepresident Michel Platini i el secretari general Jerome Valcke durant 90 dies per presumpta corrupció. Mentrestant, la selecció espanyola ja és a Logronyo on demà es pot assegurar la classificació per l'Eurocopa.

I després dels esports ens endinsarem en l'univers del Segon Origen, la pel·lícula que va començar a rodar Bigas Luna just abans de la seva mort i que va finalitzar Carles Porta. Es tracta de l'adaptació del "Mecanoscrit del segon origen" de Manuel de Pedrolo que s'estrena demà i passarà també pel festival de Sitges.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán