L'Informatiu: L'Informatiu - 26/08/15 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 26/08/15

26/08/2015 00:26:46
L'Informatiu - 26/08/15 L'Informatiu - 26/08/15
L'Informatiu - 26/08/15 00:26:46 26/08/2015
Sinopsis

 

Rebuig frontal de l'oposició a la compareixença que el president Mas vol fer dimecres que vé a la Diputació Permanent per justificar la convocatòria de lesleccions el 27 de setembre. El PP ja ha anunciat que no hi participarà perquè ho considera un acte electoral. Socialistes, Iniciativa, Unió i Ciutadans consideren fa un ús partidista de les institucions. Des de Convergència ho defensen que Mas demostra que no s'amaga a la llista de Junts pel si i que dóna la cara. I atenció a aquestes declaracions del president de l'ANC. Admet que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea.

Avui molta activitat al Parlament on ha comparegut el conseller d'Interior per parlar dels fets de Salou on va morir un home senegalés durant una operaicó dels mosos contra la venda ambulant. Jané ha defensat l'actuació del agents i ha insisti en que l'home va caure quan intentava escapar pel balcó i que no va tenir contacte físic amb els policies. També ha defensat l'actuació dels mossos en els alderulls posteriors.

Al Congrés dels Diputats els pressupostos han superat el seu primer tràmit parlamentari. La cambra ha rebutjat les 12 esmenes a la totalitat que havien presentat els grups de l'oposició. Al debat d'aquest matí la polèmica sobre l'independentisme a Catalunya ha tornat a ser protagonista en l'intercanvi que han mantingut el republicà Jordi Tardà i el ministre Montoro.

S'acosta un nou curs, també a les universitats que centren gran part del seus esforços en els màsters. Aquest any n'hi haurà ménys seguint la tendència dels últims cursos però tindran més alumnes. Els estudiants estrengers són els gran objectiu dels centres universitaris: acutalment estan al voltant del 35 per cent.

Als esports, avui el Barça ha preparat el duel contra el Màlaga. I demà serà un dia ben especial pel club: homenatge de la UEFA per les cinc Champions aconseguides. Messi i Suárez aspiren al premi a millor jugador d'una Champions que aquesta temporada, un cop classificat el Valencia, tindrà cinc equips espanyols.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán