L'Informatiu: L'Informatiu - 25/05/15 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 25/05/15

25/05/2015 00:28:00
L'Informatiu - 25/05/15 L'Informatiu - 25/05/15
L'Informatiu - 25/05/15 00:28:00 25/05/2015
Sinopsis

 

Barcelona s'ha despertat avui a les portes d'una nova etapa. La Barcelona en comú d'Ada Colau ha guanyat les eleccions municipals i desallotja a Xavier Trias i Convergència i Unió de l'alcaldia. De tota manera, el 11 regidors de Colau no són suficients. Haurà de parlar amb la resta de partits. Ciutadans és la tercera força, Esquerra duplica representants, la CUP entra i perden bona part dels seus representants el PSC i el PP.  Ada Colau ha de buscar ara els suports necessaris per aconseguir ser investigada la primera alcaldessa de Barcelona.

Més enllà de Barcelona a la resta de capitals catalans sembla que no hi haurà grans canvis. El socialista Josep Fèlix Ballesteros es mantindrà com a alcalde de Tarragona i també ho farà el convergent Carles Puigdemont a Girona. A Lleida, el socialista Àngel Ros ha guanyat però ha perdut la majoria absoluta.

Amb la mirada posada a la intenció d'Artur Mas de convocar eleccions autonòmiques el 27 de setembre, el partits fan també la lectura dels resultats al tot el territori català. Convergència i Unió i el PSC es mantenen com a primera i segona força amb pèrdues importants de vots. Esquerra puja i és tercera. També pugen Iniciativa, Ciutadans i la CUP i baixa el PP. Pels sobiranistes el seu projecte surt reforçat i pels contraris hi ha un missatge de rebuig a la independència.

I amb aquest ambientàs a la graderia els juvenils de la Damm van aconseguir una fita històrica: classificar-se pels quarts de final de la Copa del Rei, sent l'únic equip no professional de la competició. Davant el Màlaga, amb el qual havien empatat a 2 a l'anada, van guanyar per 3 a 1, amb gols de Carlos Doncel, Gonzalo i Max.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán