L'Informatiu: L'Informatiu - 20/01/15 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 20/01/15

20/01/2015 00:27:51
L'Informatiu - 20/01/15 L'Informatiu - 20/01/15
L'Informatiu - 20/01/15 00:27:51 20/01/2015
Sinopsis

 

Catalunya se suma als nous mecanismes de finançament acordats al desembre amb el govern central que, segons el ministeri d'Hisenda, li permetrà estalviar més de 1.800 milions d'euros. El nou disseny permet les autonomies finançar-se a través de l'executiu espanyol a cost zero i reestructura els interessos que deuen del fons de liquiditat i del pla de proveïdors que esta permetent, per exemple, que cobrin els farmacèutics. La bona xifra econòmica del dia és la del Fons Monetari Interional que preveu que l'economia espanyola sigui de les que més creixerà a la zona euros aquest 2015. 

El nou pla director del Barcelona World que ara promou el govern de la Generalitat i que avui presentarà el conseller d'Economia inclouria la construcció de més de 2.500 habitatges. Una incorporació que rebutgen els socialistes i que amenacen amb abandonar l'acord entre l'executiu i el PSC que va permetre desencallar el macroprojecte.

L'alcoholisme fetal afecta els fills de mares que han consumit alcohol durant l'embaràs. A Catalunya la majoria de casos detectats són nens adoptats de països de l'est, però els experts alerten que hi pot haver més casos no diagnosticats. Les famílies afectades han creat una associació per demanar més visibilitat i tractaments més adequats.  

El Teatre Romea estrena aquesta nit la versió de Fedra dirigida per Sergi Belbel i que protagonitza Emma Vilarasau. Un text de Jean Racine que aprofundeix en les relacions de poder i la sexualitat. Es podrà veure fins el 22 de març. 

El Barça prepara amb Xavi i Dani Alves l'anada dels quarts de final de la Copa davant l'Atlètic de Madrid. Tots dos s'han recuperat de les molèsties que arrossegaven i podrien jugar demà. El president Bartomeu veu a Luis Enrique i a Messi molts anys al club.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán