Ho has vist!? - Programes informatius
Ho has vist!?  Programes informatius

Víctor M. Amela dóna pas a fragments dels següents informatius: 'Giravolt', 'Crònica', 'Miramar', 'Comarques', 'Panorama', 'Línea 900',...

Disponible hasta 21-02-2222

10/11/2019 00:50:00
Programes informatius Programes informatius
Programes informatius 00:50:00 10/11/2019

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Víctor M. Amela dóna pas a fragments dels següents informatius: 'Giravolt', 'Crònica', 'Miramar', 'Comarques', 'Panorama', 'Línea 900', 'Teledues' i 'Gran Angular'. Tots ells han fet de la informació l'eix vertebrador de la programació a TVE Catalunya i han deixat empremta. En primer lloc, 'Giravolt' va ser un programa de reportatges denúncia que va començar amb periodicitat quinzenal. El 21 de setembre de 1975 es va poder veure per primera vegada en color i, per tant, era el primer informatiu en color.

D'altra banda, el programa 'Miramar' es pot considerar el primer informatiu que segueix el format dels Telediarios que ja es feien a Madrid. El programa va tenir dues etapes, enmig es va fer l'espai Crònica. 'Crònica' va ser l'informatiu diari que va substituir durant aquest temps l'espai 'Miramar'. Era un informatiu de moda, on es feia un repàs de les notícies del dia. Els conductors seguien un guió i anaven donant pas a totes aquestes informacions.

'Ho has vist!?' recorda també el programa 'Comarques', una sèrie de reportatges informatius enregistrats per tota la geografia de Catalunya. Altrament,  'Panorama' es pot considerar el primer programa d'entrevistes i reportatges a TVE Catalunya. Tots els reportatges que es triaven eren d'actualitat.  'Línea 900',  per la seva banda, va néixer amb una clara vocació de servei públic al ciutadà que va poder deixar constància de les seves queixes i denúncies. Pel que fa a 'Teledues', va ser un programa de reportatges relacionats amb la societat catalana: cultura, art, espectacles, natura i esports. Finalment, 'Gran angular' era un espai setmanal per emetre reportatges sobre qüestions d'interès humà, sociològic i antropològic.

Idiomas
Catalán