Històries de taula i llit - Les Cols
Històries de taula i llit  Les Cols

A una comarca de gran bellesa com és La Garrotxa, és troba un lloc on la estètica és també molt important. Ens referim a Les Cols. Aquest...

28/12/2014 00:25:03
Recomendado para mayores de 7 años
Les Cols Les Cols
Les Cols 00:25:03 28/12/2014
Recomendado para mayores de 7 años
Sinopsis

A una comarca de gran bellesa com és La Garrotxa, és troba un lloc on la estètica és també molt important. Ens referim a Les Cols.

Aquest restaurant és una referència en diferents àmbits: gastronòmic, en primer lloc, i des del punt de vista arquitectònic, en segon. La història va començar aviat farà vint-i-cinc anys, quan Fina Puigdevall, filla del mas anomenat Les Cols, va obrir un restaurant als baixos de la masia.

L’establiment funcionava prou bé, però, al cap d’uns anys, la Fina va voler donar un pas endavant i va encarregar una remodelació a RCR Arquitectes. Volia llum a la cuina i unificar els espais dedicats a menjador. El resultat va ser trencador i radical. I va dur el restaurant a la portada de llibres i revistes d’arquitectura. Per RCR, segons ens explica Carme Pigem, la C del grup, fer Les Cols va comportar actuar en un lloc on l’arquitectura es viu, i no només es mira. Els propietaris, la Fina i el seu marit, Manel Puigverd, cap de sala, van pensar que havien d’adaptar la seva cuina al nou espai. I així van arribar a les dues estrelles Michelin i a una proposta sempre ajustada a l’estacionalitat i al territori, als productes que són realment i exclusivament de quilòmetre zero. Una proposta que s’ha anat radicalitzant i, en la que, ara mateix, no inclouen, per exemple, peix fresc.

Ficha técnica
Dirigido por
Soledad Gomis Bofill
Géneros
Viajes
Idiomas
Catalán