TVE Catalunya és el portal de Televisió Espanyola que parla en català. Dins de TVE Catalunya es fam molt tipus de programes des de fa ja més de 50 anys. Aquí us presentem aquells programes que, fets en català, no estàn agrupats en cap tipus en concret, però que creient que tampoc són de l'arxiu de TVE Catalunya.

3491871 www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

Especial TVE Catalunya - Carme Ruscalleda: "Simfonia d'estrelles"

58:18 21 feb. 2016

Considerada com la gran dama de la cuina mundial, Carme Ruscalleda és la dona amb més estrelles Michelin del món: tres pel restaurant Sant Pau de San Pol de Mar, dues pel Sant Pau de Tokio i dues més pel Moments de Barcelona que codirigeix amb el seu fill Raül Balam. En total set, i molts guardons i reconeixements. El documental "Simfonia d'estrelles", de Montse Mompó i Pilar Ruiz, producció pròpia de RTVE, seguirà a Ruscalleda a Sant Pol de Mar, a Barcelona i a Tokio.

Considerada com la gran dama de la cuina mundial, Carme Ruscalleda és la dona amb més estrelles Michelin del món: tres pel restaurant Sant Pau de San Pol de Mar, dues pel Sant Pau de Tokio i dues més pel Moments de Barcelona que codirigeix amb el seu fill Raül Balam. En total set, i molts guardons i reconeixements. El documental "Simfonia d'estrelles", de Montse Mompó i Pilar Ruiz, producció pròpia de RTVE, seguirà a Ruscalleda a Sant Pol de Mar, a Barcelona i a Tokio.

veure més sobre "Especial TVE Catalunya - Carme Ruscalleda: "Simfonia d'estrelles" " veure menys sobre "Especial TVE Catalunya - Carme Ruscalleda: "Simfonia d'estrelles" "

Els últims 120 documentals de Especials TVE Catalunya

 • Ver Miniaturas Veure Miniatures
 • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios
 • 56:58 pasado miércoles 'L'home orquestra. L'aventura dels músics catalans a Amèrica' és un documental que evoca tota una generació de músics, la major part d'ells catalans que, durant els anys quaranta i cinquanta del segle XX, van deixar enrere la dictadura franquista i van decidir embarcar-se i anar a fer les Amèriques. El documental pren repassa com a fil conductor la figura d'un dels supervivents d'aquella aventura: el multiinstrumentista Jesús Peyrón, que va adoptar el nom artístic de Jesús Moreno. Peyrón va ser un dels protagonistes destacats de l'edat daurada de les grans orquestres de ball, es va saber construir una carrera excepcional i va actuar als millors escenaris del món acompanyat Frank Sinatra, Nat King Cole, Édith Piaf, Judy Garland, Benny Goodman i Xavier Cugat, entre altres. En aquest documental també es recorda l'èxit que van tenir formacions molt anomenades en el seu moment, com Los chavales de España o l'orquestra Fatxendes de Sabadell, formades majoritàriament per músics catalans. És un dels capítols poc recordats de la història musical a Catalunya i que va tenir repercussió a Cuba durant la dècada dels cinquanta, abans de l'arribada al poder de Fidel Castro.

 • 52:05 pasado viernes Barcelona era una festa. (Underground 1970-1980) és un documental que retrata l'esclat d'una joventut empesa pel moviment hippy, les drogues, el rock and roll i les ànsies de llibertat. Un audiovisual que vol transmetre l’atmosfera que es vivia a la Barcelona dels 70 (caldo de cultiu d’un moviment contracultural i subterrani conegut per underground), a través de les increïbles històries d’alguns dels seus protagonistes i que avui en dia són artistes , dibuixants, músics, escriptors, periodistes...i fins i tot empresaris o polítics de renom. La dècada dels 70 van ser anys de canvi i creació desenfrenada, però també va tenir una part fosca: la sida. Les primeres morts per sida van ser un cop que va deixar la gent descol·locada. Amb el temps, els joves de llavors es van anar moderant i van començar a mirar cap endavant. Van agafar responsabilitats, van pujar al carro del capitalisme i van donar pas a una societat més conformista. Per altra banda, la Barcelona d’aquella dècada va veure néixer, i morir, la contracultura més activa i activista, enmig d'una festa que semblava no tenir final. A partir d'entrevistes i imatges d'arxius, el documental recrea l'ambient underground d'aquella Barcelona que va començar a desbocar-se uns anys abans de la mort de Franco i es va anar pansint en el moment en què es consolidava la transició democràtica i Madrid va prendre el relleu cultural amb la famosa "movida" madrilenya.

 • Codi Gaudí

  Codi Gaudí

  52:01 30 jul 2018

  52:01 30 jul 2018 'Codi Gaudí' és un documental que analitza la transformació personal i espiritual que l’arquitecte Antoni Gaudí va patir durant la gestació de la basílica de la Sagrada Família i a la qual va dedicar 43 anys de la seva vida. A través d’escenes dramatitzades, de les memòries que va deixar escrites el seu deixeble i dels testimonis i de les opinions d’especialistes en diversos àmbits, 'Codi Gaudí' ens apropa a la utilització de misteriosos codis matemàtics que fan de la Sagrada Família de Barcelona un edifici únic en el món i el màxim exponent de l’arquitectura modernista catalana. Quins van ser els codis matemàtics que va utilitzar Gaudí per a construir-la? Quin és el principi que regeix la construcció de la Sagrada Família? On són els plànols arquitectònics per acabar la seva obra? La majoria dels especialistes arriben a la conclusió que hi ha un sistema numèric que sembla regir l’estructura de la basílica, com per exemple, les 52 columnes que hi ha al seu interior, un nombre idèntic al de diumenges litúrgics existents en el calendari catòlic, o que les seves proporcions (90, 60, 45, és a dir, un, dos terços i un mig) s’associen al temple bíblic de Jerusalem. Aquests i d’altres interrogants interessants i curiosos es revelen en el documental. La basílica de la Sagrada Família fou concebuda com un edifici monumental de cinc naus i 18 torres que va començar a construir-se al 1882. Quan Gaudí va morir només s’havia pogut aixecar una torre d’aquesta obra mestra.

 • Las sinsombrero

  Las sinsombrero

  56:03 23 jul 2018

  56:03 23 jul 2018 TVE Catalunya emet aquest dilluns un documental dedicat a la vida de les dones que van formar part de la Generació del 27. 13 escriptores i artistes protagonistes d'una època, els noms de les quals va caure en l'oblit. 'Les sinsombrero' és un homenatge a la generació de dones artistes i intel·lectuals més fecunda del segle XX a Espanya. La denominada Generació del 27 s’ha convertit en una de les mostres artístiques més reconegudes que va significar un moment crucial (1923-1936) en la història cultural i social del país. El fet de formar part d’aquesta generació va permetre que els seus integrants masculins més coneguts, com Federico García Lorca, Luís Buñuel, Salvador Dalí, Rafael Alberti i Luis Cernuda, hagin gaudit de popularitat i hagin estat objecte d’estudi nacional i internacional. Tanmateix, en aquesta explosió creativa de la Generació del 27 també hi havia dones, la primera generació de dones que va entrar sense complexos en el món artístic. Dones amb un gran talent, que van compartir amistat entre elles, reflexions i també vivències, i que van influir de forma decisiva en l’art i el pensament espanyol i, en alguns casos, degut a la seva producció a l’exili, en els estils i gèneres de creadors i artistes internacionals. La Guerra Civil espanyola va significar la fi d’aquesta generació de dones i la seva condemna a l’oblit. Amb la tornada de la democràcia, els noms dels seus companys homes van ser recuperats i lloats, però en el cas d’elles van quedar en silenci, van perdre el lloc que mereixien dins del relat oficial de la Generació del 27 i, en conseqüència, de la història de la literatura i de la cultura espanyola. 'Les sinsombrero' repassa la vida i l'obra d'algunes d’aquestes dones: María Teresa León, Ernestina de Champourcín, Rosa Chacel, Concha Méndez, Josefina de la Torre, María Zambrano, Maruja Mallo i Marga Gil Roësset, entre altres. Dones de gran talent, sense les quals la història no seria completa. ′Les sinsombrero′ és un documental de Tània Balló, Manuel Jiménez Núñez i Serrana Torres, produït per TVE, Intropia Media i Yolaperdono.

 • 55:49 16 jul 2018 'Joana Biarnés, una entre tots' explica la desconeguda història de la primera fotoperiodista catalana i espanyola. Biarnés va ser una pionera que va superar els prejudicis de la seva època, els anys cinquanta i seixanta, per triomfar en una professió dominada per homes. Al llarg de trenta anys de carrera va immortalitzar personatges històrics com Jackie Kennedy, Orson Welles, Rudolf Nureyev, Audrey Hepburn i Charlie Rivel, entre molts altres. Una dona que hauria pogut convertir-se en una llegenda i va desaparèixer. El documental recorre la trajectòria d'aquesta pionera, narrada en primera persona, i compta amb la participació de Joan Manuel Serrat, Juan Mari Arzak, Raphael, Ramon Masats i Gervasio Sánchez, entre d'altres. La fotoperiodista Biarnés mereix un progressiu reconeixement de la seva figura i obra, tot i l'oblit en què havia caigut arran de les dues dècades apartada de la fotografia. Joana Biarnés va ser l’única fotoperiodista que va aconseguir estar a prop d'Els Beatles, va acompanyar Massiel al Festival d’Eurovision del 1968, va ser la fotògrafa oficial de Raphael durant una dècada i va ser amiga íntima de Joan Manuel Serrat, del director d’orquestra Xavier Cugat, del pintor Salvador Dalí, de l’actor Fernando Rey i de la duquessa d’Alba. 'Joana Biarnés, una entre tots' és un retrat íntim i únic d’una dona d’un temps, d’un país, i constitueix la recuperació d’un personatge imprescindible de la cultura del segle XX. ′Joana Biarnés, una entre tots′ es un documental de TVE en coproducció amb REC videoproduccions i TVE, amb guió i direcció d'Òscar Moreno i Jordi Rovira, i la realització de Xavier Baig.

 • 57:20 09 jul 2018 TVE Catalunya emet aquest dilluns un documental dedicat a l'escriptora Ana María Matute. ′La nena dels cabells blancs′ repassa en imatges la vida i l’obra de l’Ana María Matute, una de les escriptores més cèlebres de la literatura espanyola, que va ser membre de la Real Academia Española i Premi Cervantes 2010. Amics, persones rellevants de l’àmbit cultural i escriptors intervenen en aquest retrat íntim d’una de les més grans figures de la literatura espanyola de post-guerra

 • Remedios Varo

  Remedios Varo

  58:35 02 jul 2018

  58:35 02 jul 2018 Remedios Varo és un documental que mostra una anàlisi basat en la vida i obra d’aquesta pintora surrealista, recolzat en testimonis personals d’alguns que van compartir amb ella molts moments. Remedios Varo va ser una de les primeres dones que van estudiar a la Real Academia de Bellas Artes de Sant Fernando, de Madrid. Una pintora surrealista, escriptora i artista gràfica, nascuda a Anglès, que va marxar a França, però que amb l’arribada dels nazis al 1941 es va exiliar a Mèxic i mai va tornar a Espanya. Remedios Varo va viure la vida amb molta intensitat, trencant els límits de l’Espanya provinciana de l’època que li va tocar viure. Es va inventar una boda amb el seu millor amic per a ser lliure i poder independitzar-se legalment de la seva família. La seva obra creativa evoca un món sorgit de la seva imaginació on es mescla Ciència, misticisme, esoterisme i màgia. Va ser una creadora amb reconeixement internacional, especialment a Mèxic i els Estats Units, però a Espanya és una absoluta desconeguda. Va morir jove, quan encara el seu talent estava en ple creixement. No va tenir gaire temps per a gaudir de l’èxit i sense poder imaginar el prestigi que assoliria la seva obra. Fitxa tècnica: Producció: Moo, en coproducció amb TVE Any de producció: 2017 Direcció i guió: Toni Espinosa

 • 2:29:28 28 jun 2018 La periodista de RTVE Marta Sugrañes retransmetrà en directe l'acte d'entrega dels premis, que enguany se celebra a l'Espai Mas Marroch, Centre d'Esdeveniments del Celler de Can Roca a Vilablareix, Girona. A La 2 per Catalunya s'emetrà el programa especial que començarà a les 18:30h i acabarà a les 20:30h amb la finalització dels Premis.   Les periodistes Pepa Fernández i Lucía González seran les encarregades de presentar l'acte, que s'inaugurarà amb un diàleg entre els esportistes Pau Gasol i Teresa Perales i el cardiòleg Valentín Fuster i continuarà amb un col·loqui d'antics premiats, moderat per l'humorista Juan Carlos Ortega. Hi hauran les actuacions de la Joven Orquestra de Extremadura dirigida per Andrés Salado i de les cantants Estrella Morente i Soleá Morente. Els Reis faran l'entrega dels premis i la cerimònia finalitzarà amb el discurs del Rei Felip VI.   Els Premis Fundació Princesa de Girona tenen com a objectiu reconèixer la trajectòria de joves d'entre 16 a 35 anys i una entitat que hagin destacat per la seva capacitat emprenedora amb projectes innovadors. Els premiats d'aquest any tenen com a nexe comú el fet d'haver demostrat una inquietud per construir un món més just i sostenible en un entorn globalitzat, a través de les seves diferents professions, potenciant per a això la seva capacitat d'assumir riscos i desenvolupant la motivació necessària per induir canvis en la societat.   Enguany el guardonats són: amb el premi de recerca científica ex aequo María Escudero i Guillermo Mínguez, amb el premi de les arts i les lletres ex aequo Pablo Ferrández i Soleá Morente, amb el premi social Aránzazu Martínez i amb el premi a l'empresa José Miguel Bermúdez. L'entitat guardonada és Article 1.

 • 8:04 26 abr 2018 El programa comença fent un reportatge sobre els Premis Continuarà... de Cultura 2018. Després de 22 edicions, la festa dels Continuarà... a la terrassa de l'Hotel Casa Fuster s'ha consolidat com l'antesala de la Diada de Sant Jordi. Entrevistes a Estopa, Paz Vega, Carlos Zanón, Isabel Coixet i els representants de la Sala Beckett.

 • Premis Continuarà 2018

  Premis Continuarà 2018

  18:53 23 abr 2018

  18:53 23 abr 2018 L'actriu Paz Vega, les escriptores Carme Riera i Inés Plana, el grup de música Estopa, la directora de cinema Isabel Coixet, l'escriptor Carlos Zanón, la periodista i presentadora Elena S. Sánchez, la cantant Joana Serrat, la xef de Les Cols Fina Puigdevall, l'espai Monvínic, la sala de concerts Apolo i l'espai teatral Sala Beckett, han estat els guardonats de la 22a edició dels Premis Continuarà... En un acte a l’Hotel Casa Fuster, que arriba cada any poques hores abans de la diada de Sant Jordi i on es reuneixen els noms més destacats de la cultura i la societat catalana. Aquests premis són un reconeixement als professionals que han destacat en els seus àmbits durant aquest any.

 • La luz que no vemos

  La luz que no vemos

  21:11 01 feb 2018

  21:11 01 feb 2018 TVE Catalunya emet una sèrie de documentals coproduïts pel Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la Universitat Autònoma. S'emet el documental creatiu "La luz que no vemos", una experiència sensorial que recorre el s espais més desconeguts del subsòl de Barcelona.

 • Cavalcada 2018

  Cavalcada 2018

  2:17:27 05 ene 2018

  2:17:27 05 ene 2018 Com ja és tradicional, TVE Catalunya ha retransmès la cavalcada de Barcelona dels Reis Mags d'Orient, que han arribarat en vaixell al Moll de la Fusta i després han desfilat pels carrers de la ciutat. Enguany, TVE Catalunya ha preparat una festa amb un set i un escenari a la plaça de Catalunya per esperar l'arribada dels Reis. Els presentadors Àngel Pons i Gisela, que també actuarà a l'escenari, estarà acompanyats per Toni González i Anna Gras. A més, connectaran amb Jordi Vila per retransmetre l'arribada dels Reis Mags al Port. I per acabar comptaran amb la col·laboració de Sergi Mas, presentador del 'Programa Inesperat'.

 • 00:20 02 ene 2018 TVE a Catalunya enllesteix els preparatius per a oferir-vos divendres , a les 18.15 per La 1, la Cavalcada dels Reis Mags d'Orient. Fins a quarts de nou veureu com Melcior, Gaspar i Baltasar recullen pels carrers de Barcelona les darreres cartes dels nens/nenes plenes d'il.lusió!

 • 58:48 27 oct 2017 TVE Catalunya emet un especial sobre el retorn de Tarradellas a Catalunya com a president de la Generalitat ara fa 40 anys. El documental reconstrueix la "manera de fer" del president i mostra la seva faceta humana i política gràcies al testimoni de persones properes a Tarradellas. A continuació hi haurà un debat amb Lluís Foix, Albert Arbós, Ricard Fernández Déu i Ramon Espasa. El retorn a Catalunya de Josep Tarradellas fa 40 anys, com a president de la Generalitat restaurada, és una de les imatges que formen part de la història amb el seu “Ciutadans de Catalunya, ja sóc aquí”. El 23 d’octubre de 1977, un diumenge a mitja tarda, va aterrar a l’aeroport de Barcelona el president Tarradellas. Televisió Espanyola ho va emetre en directe.

 • 00:26 26 oct 2017 El retorn a Catalunya de Josep Tarradellas fa 40 anys, com a president de la Generalitat restaurada, és una de les imatges que formen part de la història amb el seu “Ciutadans de Catalunya... Ja sóc aquí”. El 23 d’octubre de 1977, un diumenge a mitja tarda, va aterrar a l’aeroport de Barcelona el president Tarradellas. En aquell moment, Catalunya també reiniciava la seva història.

 • 00:25 22 oct 2017 El retorn a Catalunya de Josep Tarradellas fa 40 anys, com a president de la Generalitat restaurada, és una de les imatges que formen part de la història amb el seu “Ciutadans de Catalunya... Ja sóc aquí”. El 23 d’octubre de 1977, un diumenge a mitja tarda, va aterrar a l’aeroport de Barcelona el president Tarradellas. En aquell moment, Catalunya també reiniciava la seva història.

 • 'Jo t'ho explico'

  'Jo t'ho explico'

  25:00 05 oct 2017

  25:00 05 oct 2017 El documental 'Jo t'ho explico', que pretén conèixer com avis i néts opinen i tracten de trobar solucions a la gestió del temps. Com viuen els nens la falta de temps dels pares? Quin és el punt de vista dels avis sobre el món que els ha tocat viure als seus fills? Quina és la solució a l'estrès? Quin és el secret per conciliar la vida familiar i la vida laboral? De quina forma han viscut aquests canvis els més grans? Com viuen avis i néts la nova relació que s'estableix entre ells com a conseqüència de la falta de temps dels pares? Com creuen que es podrien organitzar millor els adults? Aquestes i d'altres qüestions es tractaran a partir d'una selecció d'entrevistes testimonials realitzades conjuntament a parelles formades per avis i néts reals. D'aquesta manera, alhora que cada generació fa les seves aportacions individuals, totes dues interaccionen i assistim a la seva complicitat. El format d'entrevista serà alternat amb píndoles explicatives o il·lustratives realitzades en animació. L'objectiu és plasmar la complicitat intergeneracional entre avis i néts i el valor dels consells que venen de persones en qui confiar, més enllà de la seva expertesa.

 • Uniraid 2017

  Uniraid 2017

  19:16 07 sep 2017

  19:16 07 sep 2017 El documental ‘Uniraid’ ens apropa a les vivències i les experiències d’un grup d’estudiants en un raid formatiu i solidari. Es tracta d’un itinerari de 9 dies pel Marroc en turismes de més de 20 anys amb l’objectiu de fomentar el caràcter emprenedor dels joves i de lliurar material solidari en les escoles dels pobles que travessen pel desert marroquí.

 • Avancem!

  Avancem!

  00:20 29 ago 2017

  00:20 29 ago 2017 RTVE a Catalunya avança amb tu. TVE a Catalunya avança amb més hores i més espais de contingut propi. Més informació, més debat, més esport, més entreteniment. Avancem! RTVE a Catalunya en català i per a tots.

 • Avancem!

  Avancem!

  00:53 29 ago 2017

  00:53 29 ago 2017 RTVE a Catalunya avança amb tu. TVE a Catalunya avança amb més hores i més espais de contingut propi. Més informació, més debat, més esport, més entreteniment. Avancem! RTVE a Catalunya en català i per a tots.

Mostrant 1 de 6 Veure més