Especials en català: Uniraid 2016 | RTVE Play
Especials en català  Uniraid 2016

Disponible hasta 11-09-2019

12/10/2016 00:20:34
Uniraid 2016 Uniraid 2016
Uniraid 2016 00:20:34 12/10/2016

Disponible hasta: 11-09-2019 00:00:00

Sinopsis

El documental ‘Uniraid’ ens apropa a les vivències i les experiències d’un grup d’estudiants en un raid formatiu i solidari. Es tracta d’un itinerari de 9 dies pel Marroc en turismes de més de 20 anys amb l’objectiu de fomentar el caràcter emprenedor dels joves i de lliurar material solidari en les escoles dels pobles que travessen pel desert marroquí.

En aquesta quarta edició, els joves participants han de creuar el Marroc, de nord a sud, fins al desert d’Erg Chebbi i arribar a Marrakech, en cotxes de més de 20 anys,  que ells mateixos han preparat, amb l’ajut d’un mapa i una brúixola, però sense GPS.

L’objectiu d’aquest projecte és fomentar el caràcter emprenedor dels estudiants, a través d’un repte difícil i atractiu. Els joves han d’aconseguir els recursos necessaris per enfrontar-se a les dificultats que trobin com si es tractés d’un projecte empresarial, sense oblidar que han de desenvolupar les seves habilitats de treballar en equip, gestionar recursos i prendre decisions en un entorn de dificultats constants i amb mitjans molt limitats.

Cada equip participant aporta un mínim de 30 kg. de material solidari que lliura directament a les escoles del desert. Per a poder participar cadascun dels equips ha de desenvolupar un projecte de patrocini que els permeti cobrir les despeses i aconseguir el material solidari.

A partir de les declaracions dels estudiants que han fet durant la seva participació en el Raid, veurem com es defensen en un entorn difícil en cadascuna de les etapes, com tempestes de sorra i avaries. A més, coneixerem quines són les seves vivències personals i les anècdotes que envolten una aventura d’aquestes característiques.

Idiomas
Catalán