Especials en català: Xavier Cugat, sexe, maraques i chihuahues | RTVE Play
Especials en català  Xavier Cugat, sexe, maraques i chihuahues

Especial TVE Catalunya - Xavier Cugat, sexe, maraques i chihuahues

Disponible hasta 17-09-2115

11/09/2018 01:27:41
Xavier Cugat, sexe, maraques i chihuahues Xavier Cugat, sexe, maraques i chihuahues
Xavier Cugat, sexe, maraques i chihuahues 01:27:41 11/09/2018

Disponible hasta: 17-09-2115 15:15:00

Sinopsis

'Sexe, maraques i chihuahues' és un documental que recorre la prolífica vida del músic gironí Xavier Cugat, a partir dels seus amors i ritmes caribenys. És un retrat del mític músic en un biopic alegre i glamurós sobre la increïble vida de l'únic espanyol amb quatre estrelles al passeig de la Fama de Hollywood Boulevard.

El documental narra de forma no lineal la biografia de Xavier Cugat centrant-se, sobretot, en la vida professional del músic, passant del blanc i negre al color, amb pel·lícules rodades pels grans estudis amb grans estrelles, tot recordant les grans orquestres, els mítics clubs, les sales de ball i els casinos en acabar la llei seca. Una història d'amors, mafiosos, cotxes de luxe i decorats de palmeres. Una història que va de Cuba a Barcelona i que passa per Las Vegas al so de les maraques. És la història de la increïble vida de Xavier Cugat.

Al llarg d'aquest treball es combinen imatges d'arxiu i entrevistes actuals a testimonis i gent que el va conèixer, com Chucho Valdés, Isabel Coixet, Javier Gurruchaga, Óscar Gómez, Román Gubern, Jesús García de Dueñas, Eduard Fornés, Alex Zara, Joana Biarnés, Nina i Joan Valls, que parlen de la vida de Xavier Cugat i de la seva influència en la música contemporània.

'Sexe, maraques i Chihuahuas' és una documental de Minimal Films en coproducció amb TVE i TV3, amb la col·laboració d'Acción Cultural Española, ICAA, ICEC i MEDIA, i el patrocini de Diputació de Girona i l'Ajuntament de Girona. Amb guió i direcció de Diego Mas Trelles i la producció d'Albert Solé.

Idiomas
Catalán